Frykter at veiutbygging vil ødelegge landbruksjord på nord-Karmøy – Hnytt

Siste:

Frykter at veiutbygging vil ødelegge landbruksjord på nord-Karmøy

Nils Johannes Bowitz-Øygarden frykter at forlengelsen av den planlagte fylkesveien fra flyplassveien til Karmsund bro vil rasere dyrebar landbruksjord på nord-Karmøy. Grunneieren fra Avaldsnes tror at den framtidige fylkesveg 47 fra Veakrossen til flyplassveien vil fortsette rett fram over den beste landbruksjorda på Avaldsnes og Torvastad.

AVALDSNES: – Jeg foreslår heller at den nye traséen fra Veakrossen bør gå ned til eksisterende Fylkesveg 47 i Møllesvingen på Avaldsnes, og deretter bør denne omgjøres til en firefeltsvei fram til Karmsund bro, sier Bowitz-Øygarden.

I videovinduet over får du se hvordan Statens Vegvesen reagerer på grunneierens forslag.