Fredag blir det folkemusikk på Mortholmen – Hnytt

Siste:

Foto: Privat
Foto: Privat

Fredag blir det folkemusikk på Mortholmen

- Jeg liker veldig godt å spille på intime og spesielle plasser med atmosfære, sier Sigrid Moldestad.

KULTUR: Sigrid Moldestad er en av Norges fremste artister innen folkemusikk. Fredag 13. April tar hun med seg fele og hardingfele til Karmøy for første gang.

– Jeg har spilt i Haugesund i hvert fall en gang før, men aldri på Karmøy. Jeg er veldig spent på oppmøte ettersom vi ikke har spilt i de traktene før. Det er alltid spennende, sier Moldestad.

Tett på publikum

Konserten finner sted på Mortholmen Sildesalteri. Mortholmen har en lang historie med sildesalting og salting av makrell helt frem til 1970. I dag er bygget restaurert slik at det kan brukes til konserter og andre arrangementer.

– Jeg har kun sett bilder av lokalene og området, men det ser veldig fint ut. Jeg spiller veldig mye på slike steder, og foretrekker ofte det. Jeg liker at en kommer nærmere publikum på en helt annen måte enn i en større konsertarena.

 Ludvig Egge som driver Mortholmen gleder seg til konserten.

– Vi har hatt kontakt med Moldestad ganske lenge, og nå fant vi endelig en dato som passet for alle parter, sier Egge.

Maritim helaften

I 2017 hadde Moldestad tiårsjubileum som soloartist, og gav i den forbindelse ut ny plate.

– Det blir mye materiale fra den siste platen, men også fra tidligere. Jeg har også med meg en veldig flink gjeng som jeg har spilt med tidligere. Det blir forhåpentligvis en veldig fin og kjekk konsert, sier Moldestad.

 Den 13.april blir det folkemusikk og fiskesuppe på Mortholmen. Hvordan tror du stemningen blir?

– Det høres helt perfekt ut. En maritim helaften rett og slett.