Investerer 35 millioner i nytt leilighetsbygg – Hnytt

Siste:

Arne Egil Thorsvik i Skude Bygg Eiendom på byggeplassen.
Arne Egil Thorsvik i Skude Bygg Eiendom på byggeplassen.

Investerer 35 millioner i nytt leilighetsbygg

Til jul flytter 15 nye eiere inn i leilighetene som Skude Bygg Eiendom bygger i Åkrehamn. Nå er byggefirmaet i gang med å planlegge ni nye leiligheter. Dersom salget går greit regner de med byggestart til høsten.
ÅKREHAMN: Skude Bygg Eiendom investerer mellom 30 og 35 millioner kroner i nytt leilighetslokale i Åkrehamn sentrum. 

– Det har vært planlagt en stund, men det har vært litt frem og tilbake om huseier vil selge tomtene der vi skal bygge, forteller en av eierne i Skude Bygg Eiendom, Arne Egil Thorsvik. 

Tomtene det gjelder er huset hvor La Mega tidligere holdt til samt Frisør nr. 12. Leilighetene blir bygget vegg i vegg med de 15 leilighetene som allerede er i gang med å bygges.

– Alt skal rives. Dette vil skje så fort vi har en godkjenning klar. Planen er å ha godkjent byggetillatelse før sommerferien. Hvis salget går greit, regner vi med byggestart til høsten.

– Er det realistisk?

– Det bør det være. Vi har allerede flere som har reservert noen av leilighetene. Så vi merker stor interesse.
Til venstre er Skude Bygg Eiendom i gang med å bygge 15 leiligheter hvor de investerer 45 millioner kroner. Til høyre kommer 9 til. – Her investerer vi 35 millioner kroner, forteller Thorsvik.


I samme sjanger

På tomten er planen å bygge ni leiligheter fra 95 til 120 kvadratmeter med store terrasser mot vest. Bygget er tegnet av Sevland Bunyan Arkitekter AS.

– Det er også de som har tegnet de 15 leilighetene som skal stå klare til jul. 

– Kan du fortelle litt om leilighetsbygget?

– De blir litt i samme sjanger som de vi holder på å bygge nå. Det blir fire etasjer med parkering i kjelleren og tre leiligheter på hvert plan. Leilighetene blir en del større enn de andre. Innvendig er det ganske likt med to og tre soverom. De fleste leilightene kan vi nok levere med bad og gjestetoalett utenom. Det er det mange som ønsker. 

– Leilighetene er for etablerte folk. Jeg vil si 50 år og oppover. Disse leilighetene blir en del større enn de andre. Det blir også høyere prisklasse. Det vil variere fra tre og en halv millioner til fem milioner kroner.

– Det gikk ganske radig med salget av de 15 leilighetene?

– Da det først løsnet, så tok det helt av. For det første er det et fint bygg. Vi har fått vanvittig mye skryt for det. Så blir det et fint anlegg med flotte uteområder og fellesområder. Beliggenheten er også bra med kort vei til det meste. Når folk er i 50-60-årene, så er de kanskje leie av hus og vil ha det enkelt.

I begge leilighetsbyggene er det næringslokaler, men per dags dato er det ikke klart hvem som skal inn. 

– I det ene bygget er det et næringslokale på 380 kvadratmeter. I det andre er det et på 120. Så det blir flotte lokaler. Vi har solgt næringslokalene, så jeg vet at de jobber med å finne ut hva de skal ha inn.
Thorsvik satser på byggestart av av de ni nye leilighetene til høsten.

– Mye utslitt

Daglig leder i Åkrehamn Vekst, Per Inge Eriksen, er positiv til at det bygges flere leiligheter i sentrum.

– Jeg er alltid positiv når det gjelder å bygge by. Nye bygninger trenger vi. Det er mye utslitt av det som er i sentrum i dag. Hvis vi skal ha et levende sentrum, så er vi nødt til å ha leiligheter. Da blir det ikke slik at når butikkene stenger, så er det tomt i gatene. Nå vil det være liv døgnet rundt. 

Eriksen mener også at dette er positivt for handelsstanden.

– Hvis det bygges flere leiligheter i sentrum, vil dette hjelpe butikkene med høyere omsetning. Det er ikke bare de som bor her som vil handle mer i sentrum, men også familie og venner av dem.

De 15 leilighetene som bygges i dag skal stå klar til jul.