Ordføreren om gravearbeidet i Kopervik: – Det er bare å beklage – Hnytt

Siste:

Ordfører Jarle Nilsen.
Ordfører Jarle Nilsen.

Ordføreren om gravearbeidet i Kopervik: – Det er bare å beklage

Ordføreren beklager at arbeidet i Kopervik sentrum tar lengre tid enn først planlagt. Nå er likevel kommunen ett skritt nærmere om å åpne gågata.

POLITIKK: Under saken om kommunedelplanen for Kopervik som ble tatt opp i formannskapet mandag ettermiddag tok Tor Kristian Gaard opp at det behøves en midlertidig løsning i gågaten i sentrum.

– De butikkene som er der risikerer ikke å overleve. Det er flere som sliter i Kopervik, og en stor aktør la nettopp ned, sa Gaard, som sa videre at gågata må åpnes snarest mulig.

Kommunedelplanen for Kopervik skal presenteres på et folkemøte og det vil bli utarbeidet en politisk sak. Det håper Leif Malvin Knutsen å ha klart til september. Gaard er klar på at noe må gjøres midlertidig, noe Robin Hult også var enig i.

– Jeg er enig med Gaard. Du trenger noen ad-hoc tiltak. Det er fullt mulig å gjøre noe her foreløpig. Hele gata er snart nedlagt på den ene siden sa Hult, som fortsatte:

– Vi må ta noen avgjørelser her på kort sikt. Vi må gjøre noe for omstillingen i Kopervik. Vi må regulere foreløpig til vi har planene oppe og går.

I kommunedelplanen for Kopervik ligger forslag inne om å åpne deler av gågata for trafikk.

Etterlyste dialog

Aase Simonsen ønsket å forsikre seg om at kommunen var i dialog med næringslivet i sentrum om overkommelige løsninger, som førte til at ordfører Jarle Nilsen tok til ordet.

– Det har vært utfordringer med gravearbeidet i Kopervik sentrum, erkjente Nilsen, og viste til at de har hatt møte med Byen Vår Kopervik og at de tettet hullene i november i fjor med tanke på julehandelen.

– Det er bare å beklage at ting tar lengre tid enn det som tidligere var tiltenkt. Det er fordi arbeidet er mer omfattende enn først antatt, sa Nilsen.

Ordføreren ønsket å takke handelsstanden og Byen Vår Kopervik som har vært tålmodige, og la til at at forstår bekymringen.

Kommunedelplanene for Kopervik, Åkra og Skudenes ble enstemmig vedtatt.

Les mer i onsdagens Karmøynytt.