– Jeg ville aldri hatt en slange som kjæledyr – Hnytt

Siste:

Dag Olav Husås

– Jeg ville aldri hatt en slange som kjæledyr

Slangene lengter ikke etter våren, de har hatt en varm og lang vinter innendørs. Men de lengter kanskje etter publikum og litt variasjon i tilværelsen.

KARMØY: Sannsynligvis har de nok med seg selv. Derfor synes Bernt Kai Velde, innehaver av Dyreparken Haugaland Zoo, at det virker litt stusslig å ha en slange som kjæledyr.

– Den er jo ikke som en hund, som kommer springende og ønsker deg velkommen hjem.

Han liker derimot særdeles godt å ha dem i parken. Når det er sagt, sliter han med å peke ut noen favoritter blant dyrene. De har alle noe eget ved seg.

Som kenguruene som trives uansett vær, og som gjerne slenger seg på siden i snøen for å sole seg. Eller den omsorgsfulle emuen som holder seg inne i to måneder. Han skal nemlig bli pappa, og må ligge på egget dag og natt. Når de er klekket blir han alt annet enn omsorgsfull overfor de som nærmer seg ungene hans. 

Tigerpytonen tar også livet med ro for tiden, han fant seg en grei plass å ligge for en måned siden og har ikke rikket seg siden. Silkeapene derimot hopper rundt i buret de deler med den sindige iguanen, og bruker gjerne ryggen hans som sofa.

Bli med til dyreparken og møt dem alle i videoen over.