Hentet med luftambulanse da Åkra seriedebuterte – Hnytt

Siste:

Arkivfoto
Arkivfoto

Hentet med luftambulanse da Åkra seriedebuterte

Det ble svært dramatisk da Åkra seriedebuterte mot Skjold.

FOTBALL: Klokka viste 89. minutter og publikum var innstilt på at Åkra hadde tatt alle tre poengene da en Skjoldspiller ble liggende etter en duell med keeperen. Det ble raskt konstatert at skaden kunne være alvorlig, og en ambulanse ble rekvirert til Åkra kunstgressbane. Ikke lenge etter landet en luftambulanse på banen.

– Et antiklimaks

– Luftambulansen har akkurat lettet. Jeg er usikker på skadeomfanget, men det skal dreie seg om en hode eller nakkeskade, sier en rystet lagleder i Åkra, Morten Vea.

Laglederen forklarer at det er lite å juble for til tross for en overbevisende seier til hjemmelaget. Stillingen var 4-2 til Åkra da den alvorlige hendelsen skjedd. Etter skaden ble trenerne kalt bort til dommeren. Der ble det besluttet å avblåse kampen med ett minutt igjen på kampuret.

– Vi vet ikke helt hva som skjer videre. Det er mulig vi må spille resten av kampen senere, men det betyr ingenting akkurat nå. Det ble et skikkelig antiklimaks og det er ingen jubel for tre poeng her, sier Vea.

Kampen i seg selv havnet helt i skyggen, men Åkra åpnet forrykende i seriepremieren. Allerede i det 6. minuttet tok hjemmelaget ledelsen med Daniel Kvalvågnes.

Skjold på sin side hadde lite å stille opp med de første 45 minuttene, og Åkra gikk til pause med solide 4-0 etter ytterligere skåringer av Simen Sandslett, Jakob Rasmussen og Daniel Kvalvågnes.

Juniortrener i Åkra, Helge Tønnes Langåker. Foto: Kent Olsen

Skjold hevet seg

I starten av 2. omgang endret kampen karakter. Nå var det Skjold som var best. Daniel Aarås satte inn reduseringen i det 55. minuttet. Bare minuttet etter var det Vegard Steinsland som reduserte til 4-2.

Hjemmelaget fikk imidlertid kontroll på oppgjøret og ledet 4-2 da kampen ble avblåst minuttet før slutt.

– Jeg synes vi tidvis kjører over Skjold og i 1. omgang er vi virkelig gode. Vi visste hva som ventet oss, og jeg synes vi takler det bra, Vi er virkelig på jobb den første omgangen, sier Helge Tønnes Langåker like etter kampen.

Skjoldtrener Tor Martin Hegrenes samlet spillerne i garderoben etter kampen. Der fikk de snakket sammen om den alvorlige hendelsen.

– Vi fikk tatt en prat. Dette er absolutt ikke noe vi ønsker skal skje i en fotballkamp. Vi ble enige om dette er ute av våre hender og at det viktigste nå er å vise omtanke for spilleren, sier Hegrenes.

Hegrenes forteller om dramatiske scener før luftambulansen tok med seg spilleren.

– Etter duellen blir spilleren liggende bevisstløs. Heldigvis kommer han til hekten etter kort tid. Han kunne da ikke gjøre rede for seg og ambulansepersonellet ønsket ikke å flytte ham.

Ble som fryktet

Kampen på sin side ble som Skjold-treneren fryktet.

– Vi var veldig tunge i beina etter cup-kampen. Samtidig skulle kampen egentlig spilles lørdag, men vi sa ja til å flytte den en dag frem. Dermed fikk vi for lite tid mellom kampen. Jeg valgte å starte med det samme laget noe som ble utslagsgivende, oppsummerer Hegrenes.

Etter en begredelig 1. omgang byttet Skjold hele fem spillere i pausen. Det ga, i følge Hegrenes, mer fart i beina og et spillemessig overtak

– Det blir en helt annen kamp. Vi skårer to kjappe mål og føler vi er i ferd med å ta over. Jeg er rimelig sikker på at hvis vi hadde skåret det tredje målet så hadde vi fått ett fjerde, sier Skjoldtreneren.