Sofia spilte inn film om pappas rehab – Hnytt

Siste:

RØVERDATTER: Sofia Haugan viste filmen sin på Karmøy kino og på Edda torsdag kveld.
Karen Hesseberg

Sofia spilte inn film om pappas rehab

Sofia Haugans far-datter film «Røverdatter» tar oss med til Karmøy, der pappa skal på rehab. Han og kjæresten likte seg så godt på Haugalandet, at de valgte å bli boende i distriktet.

HAUGESUND/KARMØY: Den nyutdannede filmskaperen Sofia Haugan slipper oss tett inn på livet med debutfilmen sin. Og tett inn på livet til sin elskede pappa, som hun måtte flytte fra da hun var ti år gammel. Hans liv ble etter hvert så preget av rus og kriminalitet, at hun og moren måtte leve på skjult adresse.

Men som voksen finner Sofia tilbake til faren sin, og sammen tar de opp kampen mot rusen. Er du filmskaper, kan det bli film av det. Indie Film produserte filmen, som er blitt en sterk, usentimental og annerledes film, som skildrer Sofias forsøk på å hjelpe pappa inn på rehab. I dag ble den vist på kino i Kopervik og i Haugesund. 

– Faren min har jo forelsket seg i området og bosatt seg her. Ikke for å spoile noe, men i slutten av filmen kjører vi jo over brua her, sier Sofia Haugan med et smil.

Visste ikke at Karmøy var med i filmen

Line Lønning fra Kopervik, som bor i Oslo og jobber som kommunikasjonsmedarbeider i Indie film, visste ikke at Karmsund ABR-senter og Tuastad Gård var med i filmen før hun så den første gang i høst.

– Da jeg så at de kjørte over Karmsund bru mot slutten av filmen, ble jeg overrasket. Og nå er jeg med på rulleteksten også, det er jo ekstra gøy.

I filmen kommer Haugan inn på rehab på Karmøy mot slutten. I virkeligheten har han fullført den, og både han og kjæresten har nå vært rusfrie et halvt år. Men selv om han likte seg veldig godt i Karmøy, er Sofia Haugan ikke helt fornøyd med verken rehaben eller oppfølgingen.

– Som rusbehandling vil jeg kanskje ikke gi den full terningkast. Og når det gjelder ettervern har de jo måttet fikse seg leilighet og veldig mye selv her selv her, sier Sofia Haugan.

I dag bor paret på et lite tettsted i distriktet. De om lag 300 innbyggerne har sett filmen.

– Pappa er blitt en slags kjendis, smiler filmskaperen.

Du får møte Sofia Haugan i helgas sending på TV Haugaland. 

I helga går filmen på kino i Haugesund og Kopervik. Se traileren i videovinduet over.