Mirsad ble fanget av gjelden: – Det er skremmende – Hnytt

Siste:

Mirsad ble fanget av gjelden: – Det er skremmende

Brukte 64 000 kroner i året på proteiner, ifølge «Luksusfellen»-økonom.

KARMØY: Etter å ha mistet kontroll over økonomien, så Mirsad Muminovic ingen andre muligheter enn å be «Luksusfellen» om hjelp. Karmøybuen trodde selv at gjelden kun var litt over 400 000 kroner høy, men ekspertene fra TV3-programmet fant raskt ut av at sannheten var en annen.

– Det viste seg at jeg hadde en samlet gjeld på over én million kroner, forteller han dagen etter at tusenvis av nordmenn så han i beste sendetid på TV3.

Det var etter at 30-åringen solgte huset med tap i 2009, at gjelden vokste seg til et mareritt. Han endte opp med å skylde 600 000 kroner til moren sin og 70 000 kroner til en kamerat mens kredittkort-regningene fortsatte å hope seg opp.

– Til slutt mistet jeg helt kontroll. Det er skremmende. I det du prøver å ordne opp, møter du så mye motgang at du ikke vet hvor du skal begynne en gang, forteller Mirsad.

– Er egentlig ikke så gale

Karmøybuen er glad i trening og kosthold, og en av hans største utgiftsposter er uten tvil mat. 30-åringen spiser haugevis med kjøtt, egg og proteintilskudd. Da Luksusfellens Silje Sandmæl avslørte at Mirsad bruker 64 000 kroner på proteiner i løpet av ett år, ble han sjokkert. Samtidig synes han ikke at forbruket er så høyt.

– Hvis du skal trene, bør du spise sunt og da eter man jo ikke hva som helst. Det er egentlig ikke så gale dersom en tenker på hva folk spiser av junk food i helgene. De har gjerne råd til det, men jeg har kuttet ned på det nå, og har begynte å handle smartere, forteller han.

Muminovic angrer ikke et sekund på at han valgte å dele sine private problemer med TV3. Han føler nå en enorm lettelse.

– Du bretter gjerne ut privatlivet ditt, men hvem er det som ikke gjør det på Facebook i dag. Jeg føler meg 20 kilo lettere. Det kom mye godt ut av det.

Se videointervju over