Kontraktsjubel på Stord – Hnytt

Siste:

Kværner Stord. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Kværner Stord. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kontraktsjubel på Stord

Kværner og Aker Solutions intensjonsavtale for Johan Sverdrup fase 2
Kværner har i et 50/50 fellesskap med Aker Solutions inngått intensjonsavtale med Statoil for modifikasjoner av stigerørsplattformen og feltsenteret for Johan Sverdrup utbyggingen, skriver selskapene i en felles pressemelding.

På topp vil arbeidet involvere omtrent 2 000 ansatte i de to selskapene samt personell hos underleverandører. Avtalen er totalt verdt rundt 3,4 milliarder kroner.

Kværner og Aker Solutions skal gjennom et 50/50 eid samarbeidsselskap gjennomføre ingeniørarbeid, innkjøp og bygging av en ny utstyrsmodul på rundt 5 000 tonn for stigerørsplattformen. I tillegg omfatter avtalen modifikasjonsarbeid på feltsenteret, og installasjon- og integrasjonsarbeid ute på feltet i forbindelse med fase 2 av utbyggingen. Arbeidet vil starte i andre kvartal 2018 og ferdigstilles i 2022.

Arbeid med selve modulen vil bli utført av Kværner ved selskapets spesialiserte anlegg på Stord. For Kværner vil toppbemanningen på prosjektet være rundt 550 personer. Inkludert ringvirkninger for underleverandører, tjenesteleverandører og lignende forventes kontrakten å generere arbeid for omtrent 2 000 personer.

– Vi ser frem til å jobbe sammen med Aker Solutions i et fokusert samarbeidsselskap med en felles prosjektledergruppe. Vi vil gjennomføre det nye prosjektet basert på alle forbedringer vi de siste årene har gjort for økt produktivitet og kostnadsreduksjoner», sier Elly Bjerknes, konserndirektør med ansvar for plattformprosjekter i Kværner i pressemeldingen.

Kværner er allerede en av leverandørene med flest oppdrag til første fase av Johan Sverdrup-utbyggingen. Kontraktene som tidligere er inngått inkluderer plattformdekket til utstyrs- og boligplattformen, de tre største og mest kompliserte stålunderstellene, samt bistand til oppkoblingsarbeidet for stigerørsplattformen ute på feltet sammen med Aker Solutions. Aker Solutions har tidligere i år ferdigstilt tidligfaseprosjektering (FEED) for fase 2 av feltutbyggingen, inkludert modulen og arbeid for å integrere denne med stigerørsplattformen.