«E du kylling elle ikkje?» – Hnytt

Siste:

Gunn Haaland
Gunn Haaland
Ann Kristin Andreassen

«E du kylling elle ikkje?»

– Så på et blunk står eg på land igjen og kjenne koss smerten i fra det kalla vannet sprer seg i kroppen, ikkje minst på mine høyst private deler.

GUNN HAALANDS BETRAKTNINGER: 18 mars 2018, eg drar frem telefonen for å sjekka barra sånn uden videre, hadde faktisk ikkje noge bere å ta meg te. På telefonen min ligge det ein melding å vente på meg, alltid kjekt med melding i fra goe venner. Med raske fingrar og lett te sins sjynte eg meg å åpna meldingen, der står det «vil du bli med å bada i Vikane?».

Hæ har det rabbla heilt elle, men så går det opp for meg. Min venninne bade nemligt kvar søndag heia året å nå har u fått det føre seg at eg ska bli med på galskapen. Eg sleppe ud et lettelsen sukk når eg ser at meldingen e sendt for to timar siden. Med raske fingrer skrive eg te bars litt kjekt, «heldigvis såg eg ikkje meldingen før nå» å tenke at nå slapp eg me skrekken.

Pling seie det i telefonen, «heldigvis for deg så ska eg ikkje bada før nå» skrive hu te bars. Eg merke at eg begynne å hyperventilere litt, tenk fort Gunn kom opp me ein brukende unnskyldning og det litt fort.

Hjernen virke ikkje, den har allerede frøse te is. Eg skrive febrilsk te bars «prøve og komme opp med ein aen unnskyldning, tenke så det knage her». Nå må hu vel ha forstått tegningen at eg ikkje har tenkt meg ud å bada i sjøvann med is på. Pling seie telefonen igjen «bli med, kylling»….pokker hu kjenne meg godt.

Før eg får sukk for meg har hjernen min tatt feri å eg står på bryggå i ein alt for liden badedrakt så barra dekke den eine rauskalken. Mine fremtredende attributter i front har blitt sjøven heilt opp i lag med resten av dobbelthakene, med andre ord et betagende syn. Rett før eg hive meg udi det iskalla vannet tenke eg, kor jekk det gale du kan jo ikkje mysta fattningen heilt barra for at nogen kalle deg for et lide søtt fjærkre. Det e det sista eg huske før det iskalla vannet omslutte heile min korpulente kropp, det e ikkje fritt for at det e ein del skrik og skrål ispedde ein del høyst upassande ukvemsord.

Så på et blunk står eg på land igjen og kjenne koss smerten i fra det kalla vannet sprer seg i kroppen, ikkje minst på mine høyst private deler. I sjølveste hønemor jørr det så vondt at eg tvile sterkt på at den åpne igjen denne sesongen, i et lide blaff fare det forbi i håve mitt tenk om du va mann det hadde gjort vont det. Alt e jo tross alt verre for mannfolk te og me flonså e verre for dei så ja det konne vore verre, men ikkje møje.

E du av den sorten så me et skuldertrekk kan rista av deg følelsen når nogen kalle deg kylling så e du nå av kroken. Om det motsatte sko varra tilfellet, at du kjenne deg litt liden når nogen kalle deg for et lide fjærkre så sidde du i sakså nå.

På søndag ska det igjen badast i Skudeneshavn i Vikane klokkå hall fem, tar du utfordringen? E du kylling elle ikkje?

#ingenkylling