I Astrid Lindgrens fotspor – Hnytt

Siste:

Bilde 1 av 14
Bilde 2 av 14
Bilde 3 av 14
Bilde 4 av 14
Bilde 5 av 14
Bilde 6 av 14
Bilde 7 av 14
Bilde 8 av 14
Bilde 9 av 14
Bilde 10 av 14
Bilde 11 av 14
Bilde 12 av 14
Bilde 13 av 14
Bilde 14 av 14

I Astrid Lindgrens fotspor

130 elever fra Håvik skole har denne uken vist frem musikalen de har laget basert på Astrid Lindgrens bibliotek.

HÅVIK: I musikalen «Astrid Lindgren à la Håvik» fikk publikum møte Pippi Langstrømpe, Brødrene Løvehjerte, Per Pusling, Emil i Lønneberget, Ronja Røverdatter og Karlson på taket.

– Alle klassene har vært på scenen. Vi har sunget, danset og hatt skuespill. Vi har kost oss veldig. Arbeidet med musikalen startet tidlig og vi skriver drama og øver i lang tid. Så syr vi kostymer og lager kulisser og forbereder oss godt på scenen, forteller Anne Dysjeland Rød som er i musikal-komiteen.

– Hvorfor ble det Astrid Lindgren?

– Vi har noen fellessamlinger på skolen der elevene presenterer forfattere. Da var det noen som presenterte Astrid Lindgren som forfatter, og da tenkte vi at det hadde vært kjekt å ha en musikal eller en revy der vi presenterer hennes bøker gjennom drama, dans og sang.

– Ungene koser seg kjempemasse og gir alt. Det har vært helt fantastisk å jobbe med dem.

Sander Elias Storbakken Olsen var blant elevene som sto på scenen. Han innrømmer at han var litt nervøs før han entret scenen.

– Jeg var litt nervøs, men det gikk bra til slutt. Jeg har vært en soldat fra Brødrene Løvehjerte. Jeg synes historiene til Astrid Lindgren er veldig spennende og kule.

Se video fra forestillingen HER.