– Folk har et mer bevisst forhold til gjenbruk og miljø nå – Hnytt

Siste:

– Folk har et mer bevisst forhold til gjenbruk og miljø nå

BRUKTMARKED: Årets første vårmarked gikk av stabelen på Staalehuset i helgen. Initativtaker Ekaterina Belozerova hentet ideen fra USA, der markeder av denne typen er meget populært. Hvert år arrangerer hun to markeder, et vårmarked og et høstmarked. Årets vårmarked er for barneting og barneklær.

– Folk har nok et mer bevisst forhold til gjenbruk og miljø nå. Samtidig er det slik at barnetøy ofte er lite slitt på grunn av at barn vokser så fort ut av klærne sine. Dermed er det mulig å få nesten helt nye klær med god kvalitet for en rimelig penge, sier Belozerova.

– Et utrolig flott tiltak. Jeg har vært her en gang tidligere, og gleder meg til hver gang, sier besøkende Anja Askeland.

Årets marked var dobbelt så stort som fjorårets. Flere hundre var innom for å jakte brukte barneklær, og med over 5000 forskjellige artikler var det nok å velge mellom.

Se videoreportasje over.