Stavagården etablerer seg på Åkra – Hnytt

Siste:

Brit Abrahamsen og Odd Jostein Abrahamsen gleder seg til å starte opp utsalg på Åkra. Her utenfor bakeriet Stavagården Take Away.
Brit Abrahamsen og Odd Jostein Abrahamsen gleder seg til å starte opp utsalg på Åkra. Her utenfor bakeriet Stavagården Take Away.

Stavagården etablerer seg på Åkra

Stavagården Take Away starter opp utsalg på Åkra hvor de ønsker å rette seg mot skoleungdommer.

STOL/ÅKRA: I en gammel løe startet Stavagården Take Away opp bakeri i oktober i fjor. Her selger de unna pizzahorn, baguetter, kanelsnurrer og rundstykker med mer. De tilbyr også koldtbord og smørbrød. Nå ønsker de å gi skoleungdommen et bredere tilbud av påsmurt mat og starter opp utsalg på Åkra.

– Jeg har lenge hatt en drøm om å starte opp noe på Åkra. Nå starter vi opp i de gamle lokalene til Kjell Kristiansen trafikkskole. Her har vi yrkesskolen og ungdomsskolen i nærheten. Så vi ønsker å gi dem et tilbud om ferske og ferdig påsmurte bakevarer, sier Odd Jostein Abrahamsen.

Det var han som i fjor tok initiativ til å starte opp Stavagården Take Away. Men han har god hjelp fra mamma Brit Abrahamsen når han er ute på sjøen. I tillegg har de nettopp ansatt en person til. 

– Vi har ansatt Ngamta Bumpen som er fra Thailand. Hun har vært i lære hos oss før hun ble ansatt. Så vi har også fått folk i arbeid. Det kan det jo bli mer av hvis det blir en suksess på Åkra.

 

Her kommer utsalget hvor det tidligere var trafikkskole.


Gir Bella konkurranse

Da de åpnet dørene for første gang, hadde de aldri sett for seg at etterspørselen skulle bli så stor. De har også avtale med Glenn Tonys kafé på Amfi-senteret i Åkrehamn hvor de leverer påsmurt mat hver morgen. 

– Vi har et veldig godt samarbeid med Glenn Tony Pedersen. Når vi åpner utsalget på Åkra, så kommer vi til å bake alt her på Stavagården for så å ta det med oss til Åkra. Sånn gjør vi det også med leveransene til Glenn Tony.

– Bella ligger rett ved siden av dere, hva tenker dere om det?

– Det er bra med konkurranse, er det ikke? Det tror jeg bare er sunt. Det er mange av de faste som vanligvis går til Bella, som kommer til oss for å spise frokost. Jeg tror uansett de som alltid har gått på Bella, vil fortsette med det.

I første omgang skal de tilby bakevarer som pizzahorn, baguetter, pizzasnurrer, horn og kanelsnurrer. Men de er også åpne for forslag fra kundene selv.

– Det kan være vi lager noen salater innimellom. En gang i ny og ne vil vi også prøve å lage pizza og pannekaker. Dette er ikke noe vi vil tilby hver dag, for vi må først se hvordan etterspørselen er og hva folk vil ha.

– Vi vil også se om det er mulig at ungdommene kan skrive seg på en liste og bestille det de vil ha til neste dag.

– Hvordan blir åpningstidene?

– Siden vi retter oss mot skoleungdom, så tenker vi å ha oppe et par timer på formiddagen. Men så ligger jo Åkrahallen like ved, så dersom det foregår store idrettsarrangementer, så kan det være vi vil ha oppe andre tider. Hvis det er fint vær om sommeren, vil vi også ha oppe. Da kan folk komme innom på veien til stranden. Hvor lenge vi vil ha oppe avhenger av etterspørselen.

Utsalget på Åkra åpner dørene 19. mars.