Kværner med oppkjøp – Forbedrer effektiviteten – Hnytt

Siste:

Kværner Stord. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Kværner Stord. Arkivfoto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Kværner med oppkjøp – Forbedrer effektiviteten

Kværner har inngått avtale om å kjøpe demoleringsvirksomheten, GMC Decom, på Stord.

STORD: Kjøpet gir Kværner tilgang til ekstra landareal og utstyr som både vil forbedre effektivitet og sikkerhet ved Kværners demoleringsanlegg på Eldøyane på Stord, opplyser Kværner i en pressemelding onsdag ettermiddag.

Kjernen i Kværner forretningsstrategi er fortsatt EPC-prosjekter. Kværner har samtidig identifisert demolering som et av flere tilknyttede vekstsegmenter der selskapet ser ytterligere forretningsmuligheter i flere tiår fremover.

GMC Decom sitt demoleringsanlegg er nærmeste nabo til Kværners anlegg på Eldøyane. Det økte landarealet vil utvide størrelsen på Kværners demoleringsanlegg med 35 prosent.

– Selv om det er smått i et finansielt perspektiv, vil overtakelsen av GMC Decom gi oss verdifull kompetanse, utstyr og landområde for ytterligere å øke vår kapasitet og konkurranseevne i dette vekstsegmentet for Kværner, sier konserndirektør med ansvar for Concrete & New Solutions i Kværner, Hans Petter Mølmen i en pressemelding.

Den nye kaiutvidelsen, som Kværner nylig offentliggjorde, vil blant annet være med på å gi Kværner alternativt innlastingsområde for moduler fra underleverandører, og for strukturer som skal til demoleringsanlegget på Eldøyane.

– Kai-investeringen gjør oss også bedre i stand til å jobbe med flere store og mindre prosjekter i parallell. I tillegg vil kaien gi oss fleksibilitet og muligheter inn mot potensielle nye markeder, sier Mølmen.