Wärtsilä vil revolusjonere skipsfarten sin infrastruktur – Hnytt

Siste:

Wärtsilä

Wärtsilä vil revolusjonere skipsfarten sin infrastruktur

Den maritime industrien er i endring og Wärtsilä ønsker å skape en ny arena på Stord. Nå inviterer de til grønn innovasjonsdag.

STORD: Den 26. april inviterer Wärtsilä representanter fra den maritime industrien, skipsredere, politikere, regionale og lokale myndigheter, havnevesen, utdanningsorganisasjoner, vitenskapsfolk og studenter til den nystartede innovasjonsdagen, Future Innovation Day.

– Fra gammelt av var sjøfarten uten miljøutslipp, i mellomtiden har vi vært avhengige av fossilt brennstoff for å drive skipene våre fremmover. Nå er tiden kommet for å diskutere hvordan vi i framtiden skal drive transport på havet uten utslipp av klimagasser, sier Cato Esperø, salgsdirektør i Wärtsilä Norway i en pressemelding.

Det blir blant annet mulighet for å snakke om hvordan man kan samarbeide på nye måter for å legge til rette for en grønnere maritim infrastruktur av energitilførsel.

– Vi ser et trykk fra skipsflåten mot installasjon av batteri- og elektrisk framdrift, som vil kunne gi store kutt i miljøutslipp mulig i framtiden, både innen offshore, ferjer, fiskebåter og tankbåter. Men en av de største utfordringene etterhvert som elektrifiseringen breier om seg til flere skip, er å få på plass en god infrastruktur av energitilførsel, sier kommunikasjonssjef i Wärtsilä i Norge, Jane Jünger.

Esperø mener at man kan oppnå mye om man samarbeider.

– Se til støtten norske styresmakter har gitt til innføringen av elektriske biler, liknende teknologi er tilgjengelig innen skipsfarten, sier han.

Innholdsrik dag

Foredragsholderne på innovasjonsdagen er blant annet den tidligere oljeanalytikeren, Thina Margrethe Saltvedt, som nå er analytiker hos Nordea innenfor bærekraftig finans. Hun vil snakke om reisen fra fossil fremdrift til nullutslepp i skipsfarten.

I tillegg kommer leder for maritime løsninger og visepresident i Wärtsilä globalt, Roger Holm, Matt Duke fra Grieg Star. Leder av NCE Maritime Clean Tech, Hege Økland, kommer til å lede paneldebatten.

–Etterpå blir det ulike arbeidsverksteder der vi skal tenke høyt rundt noen av framtiden sine utfordringer innen skipsfarten. I tillegg er vi opptatt av at innovasjon kan skape viktige arbeidsplasser i regionen vår knyttet til grønne forettningsmuligheter, sier Jünger.