– Vi har beholdt gløden – Hnytt

Siste:

– Vi har beholdt gløden

De begynte å spille sammen på den tiden alle gutter med respekt for seg selv skulle spille i band. Nå har det gått femti år, men hva er vel det for gamle "rockere"?

HAUGESUND: Flop drømte som så mange andre om å dra på turne, spille inn plate, spille i England. Og alle guttedrømmene gikk i oppfyllelse.

– Vi var jo bare guttunger, men det var bare musikk vi tenkte på, sier Einar Snyen, som var med å startet bandet i 1968. 

Han, Alf Ole Olsen og Torbjørn Lie hadde allerede startet bandet, da byens store pop sensasjon Moon Spinners gikk i oppløsning og Leif Arne Isene ble ledig. Dermed var det duket for Flop, som gjorde det godt på hjemmebane med å spille ferske poplåter rett fra listene i England og USA. I 1977 startet turneen de hadde drømt om i England. 

– Vi kom på forsida i den lokale avisa, der det stod « FLOP by name but not by nature», noe som betød at vi var en suksess, smiler Håkon Eidesen. 

Jubileumskonsert

I 2018 fyller bandet FLOP 50 år. To av de opprinnelige medlemmene, Leif Arne Isene og Torbjørn Lie, er begge gått bort, men på konserten i Maritim Hall 7.april kommer Einar Snyen tilbake på scenen. Torbjørn Økland, som var med i Flop i 1984 -1985 blir også med, i tillegg til Sten Ingebrigtsen som var produsent for LP-plata til Flop i 1980. 

– Det blir en stemningsfull og minnerik konsertopplevelse, tror Eidesen.

Se mer i videoen over.