Her isbader kompisene ute i minusgrader: – Det gjør vondt og kroppen får panikk – Hnytt

Siste:

Her isbader kompisene ute i minusgrader: – Det gjør vondt og kroppen får panikk

Geir Kåre og Bård Inge elsker å utfordre seg selv med iskalde opplevelser.

OBS:  Pusteøvelsene må aldri gjøres i vann. Isbading bør ikke foregå i mer enn to minutter og må aldri utføres alene. Det kan være livsfarlig. 

HAUGESUND: De to kompisene har latt seg inspirere av nederlenderen Wim Hof, bedre kjent som «Ismannen». Mennesker over hele verden tar nå opp hans fascinerende lære. Enkelt forklart går Wim Hof-metoden ut på pusteteknikk, meditasjon og kuldeeksponering som påvirker kjemien i kroppen. 

– Det har blitt gjort en god del forskning som viser at det gir deg en slags evne til å påvirke immunforsvaret. Selve pusteteknikken er ganske heftig. En frigjør faktisk mer adrenalin under pustingen enn strikkhopp, forteller Bård Inge Nyvoll.

Ble kvitt psoriasis og betennelse etter isbading

Kameratene drive med kampsport på Herjer MMA, og kroppen får derfor mye juling. Etter de tok i bruk Wim Hof-metoden merker de stor forskjell både fysisk og psykisk. 

– Meditasjon er som trening for hjernen som vekter er for musklene. Du får mer indre ro, og blir mer psykisk rustet, forteller Geir Kåre Nyland.

Bård Inge forteller at han både har blitt kvitt psoriasis og betennelse i armene etter han startet med isbading.

– Det er fantastisk. Men det beste med kulden er uten tvil den mentale kampen du må igjennom. Det er vondt, og kroppen får panikkreaksjon, men du må ut av komfortsonen din og du må takle det, forteller han.

Se mer i videoreportasjen over