Ola er Karmøys egen Steve Jobs - nå har 17-åringen fått fast jobb – Hnytt

Siste:

Arkivfoto: Ola Alsaker for to år siden da han som 15-åring utviklet spille-appen "The Four Dots".
Arkivfoto: Ola Alsaker for to år siden da han som 15-åring utviklet spille-appen "The Four Dots".

Ola er Karmøys egen Steve Jobs – nå har 17-åringen fått fast jobb

TALENT: Han blir omtalt som Karmøys egen Steve Jobs og har til tross for sin unge alder bred erfaring med programmering.

Nå har 17 år gamle Ola Alsaker fra Åkrehamn blitt ansatt i 30 prosent stilling som juniorutvikler i Appex, en stilling han skal kombinere med studier ved Medier og Kommunikasjon på Lundeneset VGS i Ølensvåg.

– Ola er et sjeldent lokalt talent som det er viktig å ta godt vare på. I Appex får han muligheten til å utvikle seg videre med krevende prosjekter og flinke kollegaer. Vi er virkelig glade for å ha Ola med på laget, sier Tore Fremmersvik, daglig leder i Appex.

Se video: Møt Karmøys egen Steve Jobs

Førstkommende mandag har Alsaker sin første arbeidsdag hos Appex der han vil jobbe med utvikling av apper, nettsteder og forretningsløsninger. Det unge stortalentet legger ikke skjul på at han gleder seg til å bli en del av Appex-teamet.

– Siden ungdomsskolen har jeg fulgt Appex på sosiale medier, og jeg har alltid hatt en drøm om å en gang ende opp hos dem. Å få jobbe hos dem som 17-åring er en ting, men det jeg kanskje ser mest frem til er alt jeg skal få lære. Appex har et utrolig kompetent miljø som jeg gleder meg til å komme inn i, sier han til Hnytt.

Vant innovasjonspris

Onsdag denne uka ble også en merkedag for Ola Alsaker og klassekameratene fra Ølensvåg. Under Entreprenørskapsdagen 2018 i Stavanger vant elevbedriften deres Reflec UB innovasjonsprisen og gikk i tillegg direkte til NM for ungdomsbedrifter i Lillestrøm.