– Jesper har en egen evne til å nullstille seg – Hnytt

Siste:

Foto: Geir Owe Fredheim/Norges Idrettsforbund

– Jesper har en egen evne til å nullstille seg

Den norske Paralympicssjefen Cato Zahl Pedersen er sterk i troen på at karmøybu Jesper Saltvik Pedersen skal klare medalje allerede i sin første øvelse.

PARALYMPICS/PYEONGCHANG: Allerede klokken 01.30 norsk tid lørdag står karmøybu og medaljefavoritt Jesper Saltvik Pedersen på startstreken i sitt første Paralympics. Verdenscupvinneren er en av favorittene til vinne utforøvelsen og onsdag hadde han sågar den beste treningstiden.

Leder for den norske delegasjonen, Cato Zahl Pedersen tror 18-åringen kan gjøre det godt under nattens konkurranse.

– Allerede lørdag er det fire medaljeøvelser og Jesper Saltvik Pedersen er en av dem. Får han alt til å fungere er han absolutt blant de som kan ta gullmedalje. Han har tidligere vist at han er en av dem som har kjørt stabilt og godt i hele sesongen, både før og etter jul. Jeg tror han har evnen til å kjøre godt både i 1. og 2. omgang. Er han på sitt beste kan dette gå veldig bra, sier Zahl Pedersen.

Det unge alpintalentet kjører til vanlig for Plogen skiklubb. 18- åringen har fått sitt store gjennombrudd i år etter at han vant verdenscupen sammenlagt. I tillegg fikk han også krystallgloben for seieren i utforcupen, Super-G og storslålom-cupen. Men til tross for totaldominans i verdenscupen velger den norske sjefen likevel å advare.

– Saltvik Pedersen er moden for alderen og har lang erfaring innen alpint. Men selv om han har vist at han kan vinne er Paralympics noe helt annet en verdenscupen. Det er mange gode utøvere og han er en av fire-fem alpinister som kan gå helt til topps. Han er imidlertid flink til å nullstille og jeg tror han håndterer det å være en av favorittene, sier Zahl Pedersen.