– Vi har mye å lære av dem – Hnytt

Siste:

Leder i Karmøy idrettsråd, Lars Sigvart Hop, skal følge Karmøy-utøverne tett under Paralympics.
Leder i Karmøy idrettsråd, Lars Sigvart Hop, skal følge Karmøy-utøverne tett under Paralympics.

– Vi har mye å lære av dem

Norge sender en tropp på 32 utøvere til årets Paralympics. Blant disse finner vi karmøybuene Trygve Toskedal Larsen og Jesper Saltvik Pedersen. – Det er unikt og spesielt at Karmøy har to dyktige representanter i olympiske vinterleker, sier ordfører i Karmøy, Jarle Nilsen.
PARALYMPICS: Den stolte ordføreren gleder seg til å følge idrettsutøverne på medaljejakt i Pyeongchang. På grunn av tidsforskjellen vil det meste av løpene skje på en tid på døgnet der de fleste ligger og sover, men Nilsen skal følge med når som helst.

– Uansett når det vil bli sendt på TV, så skal jeg love at jeg skal sitte og følge med og heie på representantene våre, sier han.

De paralympiske vinterlekene blir arrangert 9.-18. mars. Norges tropp består av 32 utøvere som skal delta i seks ulike idretter. Det skal konkurreres i totalt 30 medaljeøvelser. 
Alpinist Jesper Saltvik Pedersen sitt første renn finner sted 10. mars. Det gjør det også for Trygve Toskedal Larsen som skal konkurrere både i langrenn og skiskyting.


– Det er helt unikt og spesielt at Karmøy har to dyktige representanter i olympiske vinterleker. Trygve har vært med før og har en lang internasjonal karriere og flere internasjonale mesterskap med gode prestasjoner bak seg. Så har du Jesper som er med for første gang, og slik jeg ser det så er han i sin livs form. Han har jo hatt en fantastisk flott start på sesongen og vant verdenscupen sammenlagt. Vi skal følge tett med og håper han innfrir forventningene han har til seg selv og får gode resultater.

– Karmøy er jo ikke akkurat kjent for å ha mye snø. Hva sier dette om representantene våre?

– Det sier mye, for når de skal på trening, samlinger eller konkurranser så må de alltid reise. Så de er veldig motiverte og har lyst til å dyrke interessen og talentet sitt. Med å gå så genuint inn i det og satse så mye som de har gjort, så vil det gi resultater.

 

– De er ikke bare gode forbilder som idrettsutøvere, men også som mennesker for oss alle, sier ordfører Jarle Nilsen om Jesper og Trygve.Gode forbilder

Nilsen synes at begge representantene er gode forbilder for andre som ønsker å satse innen idrett, kultur, utdannelse eller næringsliv. Han mener mange har mye å lære av dem.

– Vi har en del å lære av innstillingen deres til livet. Dette er to positive gutter som er kjent for å benytte mulighetene som er. De er ikke bare gode forbilder som idrettsutøvere, men også som mennesker for oss alle. Det er to flotte personer som representerer Karmøy. Jeg er kjempestolt av alle som reiser ut og profilerer Karmøy på en god og positiv måte. 

– Hva vil dette ha å si for Karmøy?

– Det betyr mye for Karmøy kommune sitt omdømme som idrettskommune. Det kommer til å få positiv oppmerksomhet. Når det er to fra vår kommune der nede, så vil det si at mange av innbyggerne våre vil følge med i Paralympics. Det vil også være positivt for arrangementet som helhet der nede. Så gir det inspirasjon når vi ser at det er to vi kjenner som får være med i verdenseliten. Det er et godt eksempel på at det går an for andre å nå langt i idretten.

Store og små øyeblikk

Leder i Karmøy idrettsråd, Lars Sigvart Hop, ser også frem til Paralympics og skal følge tett med Karmøy-utøverne.

– Vi jobber jo for både små og store øyeblikk i Karmøy-idretten og det er kjekt å ha så store øyeblikk som dette også. Det at vi kan ha lokale utøvere i verdenstoppen innen sine grener er kjempegøy, sier han.

– Hva tenker du om sjansene deres?

– Jesper har jo vist en kjempeform, så han har nok store ambisjoner. Jeg håper virkelig det klaffer for han i øvelsene han skal delta i. Trygve har vært med før og fikk en bronse på langrennsstafetten i Paralympics i 2010, så han vil vel prøve å komme opp i det sjiktet igjen.

Han roser Karmøynytt som sender ned en journalist for å dekke arrangementet.

– Jeg synes det er utrolig kult. Det er fantastisk at vi har et lokalt medium som følgere utøverne våre så tett. Det samme gjorde dere med innebandylaget til Solstein under Special Olympics. Det er gøy for oss her hjemme å kunne følge med og heie på de lokale utøverne. Det er også et enormt løft for dere som mediehus også. Dere viser hvor viktige dere kan være.