Karmøynytt øker lesertallet – Hnytt

Siste:

Arkivfoto: Ansvarlig redaktør i Haugaland Media AS, Øystein Merkesvik
Arkivfoto: Ansvarlig redaktør i Haugaland Media AS, Øystein Merkesvik
Terje Emil Johannessen

Karmøynytt øker lesertallet

Kantar Medias store spørreundersøkelse Forbruker & Media som ble presentert i dag viser at Karmøynytt har økt antallet lesere på papirutgaven fra 18.000 ved forrige måling til 20.500 lesere.

Dermed har avisen stabilisert lesertallene etter en nedgang ved forrige måling i 2017.

– Dette er svært gledelige tall og viser at lokalavisen fortsatt står meget sterkt i Karmøy, sier redaktør i Haugaland Media AS, Øystein Merkesvik.

Karmøynytt distribueres hver onsdag ut til 14.400 husstander i Karmøy, samt 1.000 postkasser på Bokn og deler av Tysvær.

Lesertallene viser at også Haugesunds Avis har fått flere lesere siden forrige måling. Avisen øker fra 37.400 lesere til 38.800 lesere av papirutgaven. Samtidig opplever regionavisen en svak nedgang i opplaget fra totalt 19.713 abonnenter i 2016 til 19.612 i 2017.

Tysvær Bygdeblad holder seg også noenlunde jevnt med et opplag på total 2.133 i 2017. Dette er en nedgang på 13 fra året før. Lokalavisene Suldalsposten, Ryfylke, Grannar og Sunnhordland har også stabile opplagstall.

– Tallene som nå presenteres er interessant lesning og viser at papiravisene fortsatt er viktige for folk, særlig når det handler om lokalt innhold. Den ferske målingen viser at særlig de store nasjonale avisene som VG og Dagbladet taper terreng på papir, mens regional og lokalaviser holder stand, sier Merkesvik.