Flere daglig ledere får e-posten sin misbrukt av svindlere – Hnytt

Siste:

Flere daglig ledere får e-posten sin misbrukt av svindlere

Tre Karmøy-bedrifter har på kort tid blitt utsatt for svindel. Nå advarer politiet mot daglig-leder-svindel.

KARMØY: Det stjeler e-postadresser og har gjort grundig research før de går til verks. Såkalt daglig-leder-svindel blir stadig mer utbredt på Haugalandet.

– Her på Karmøy har vi på kort tid hatt tre tilfeller hvor daglig leders mailkonto har blitt hacket og tatt kontroll over av kriminelle. De sender ofte mailer til regnskapsføreren om å betale regninger til utlandet – ofte til Hongkong og Kina, forteller etterforskningsleder Frode Klausen ved Karmøy lensmannskontor.

– De er flinke til å skjule sporene sine

Han forteller videre at de kriminelle har forsøkt å be om beløp på nærmere 200 amerikanske dollar. Nå oppfordrer politiet næringslivet til å ta forhåndsregler.

– En bør være ekstra varsom på hastebetalinger. I de fleste sakene klarer vi å stanse overføringene dersom banken og politiet blir varslet tidlig nok. Slik kan politiet få satt i gang etterforskning, men det er veldig utfordrende. Folkene som driver i denne bransjen er flinke til å skjule sporene sine, forteller Klausen.

Se mer i videoen over