– Vi er både kry og stolte – Hnytt

Siste:

– Vi er både kry og stolte

Fredag begynner Paralympics i Sør-Korea, med Jesper Saltvik Pedersen og Trygve Toskedal Larsen fra Karmøy blant Norges representanter. For daglig leder i Avaldsnes IL, Norvald A. Kaldheim, blir det ekstra spennende.

PARALYMPICS: For Toskedal Larsen blir det tredje gang han representerer Norge og Avaldsnes i Paralympics. Han er én av to utøvere som er med i skiprogrammet til Avaldsnes, og det er Kaldheim stolt over.

– Vi er båe kry og stolte over at han representerer oss, men ikke minst over det han har oppnådd. Han har jo tatt medalje tidligere, så vi får håpe at han kanskje klarer det i år, sier Kaldheim, som selv er ivrig med å stå på ski.

Selv om det «bare» ble en 8. plass under Paralympics i Sotsji for fire år siden, tror Kaldheim at Toskedal Larsen har bedre sjans i år.

– Det var en enorm konkurranse fra russerne i Sotsji. De stilte skikkelig sterkt, men nå er jo en del av dem utelukket, og da er det håp. Spesielt på sprinten så har han vært blant de aller beste, sier Kaldheim.

Bor på Flisa

Selv om Toskedal Larsen for tiden bor på Flisa, har han likevel valgt å representere moderklubben, og Kaldheim har selv vært med og trent med utøveren hjemme på Avaldsnes.

– Jeg trente en del med Trygve i juleferien i 2010 da det var så mye snø. Da trente vi borte på jordene hos Einar Vikingstad, forteller Kaldheim.

Avaldsnes har støttet Toskedal Larsen siden han begynte med vintersport, men Kaldheim erkjenner at de kanskje kunne støttet ham enda mer.

– Vi har prøvd å støtte han litt hvert år slik at han har mulighet til å holde på, sier Kaldheim, og fortsetter:

– Han er jo under Olympiatoppens vinger og får stipend derfra, så han har ikke fått noe spesiell støtte hos oss i år – enda, men vi får se.

Tror på medalje

Kaldheim legger ikke skjul på at han tror på at Toskedal Larsen har gode sjanser på medaljer, men at han må yte sitt aller beste om det skal bli det edleste metallet.

– Hvis jeg skal tippe så tror jeg at han får minst en bronsemedalje på sprintdistansen i skipigging. Er han heldig med skytinga, så ser jeg ikke bort fra at han vil ta en medalje i skiskyting også, sier Kaldheim håpefullt.

Han mener likevel at han må prioritere løp om han skal ha mulighet.

– Han må prioriterer der han har størst mulighet etter min mening for å ta med seg en medalje, og ikke stille i absolutt alle distanser. Men han liker å konkurrere, så det kan være han satser på alt, forteller Kaldheim.

Trygve Toskedal Larsen debuterte internasjonalt under VM i 2009 hvor han tok sin første mesterskapsmedalje, stafettsølv. Her under Paralympics i Vancouver i 2010.

– Det viser at det går an

Selv om Karmøy ikke er den mest snørike kommunen i Norge, er det likevel to herfra som skal konkurrere i Paralympics.

Det synes Kaldheim er fantastisk.

– Det viser at det går an. Jeg synes det er ekstra kjekt at det er noen som driver med vintersport her. Det som Jesper Saltvik Pedersen har fått til viser at det er mulig, bare du er ivrig nok, mener Kaldheim.

Blir markering

Hvis det blir suksess for Toskedal Larsen i Paralympics, venter det markering på Avaldsnes.

– Det kommer vi nok til å gjøre. Vi har gjort det før når han har vunnet noe, så det garanterer jeg at vi gjør i år også hvis han vinner, sier Kaldheim, før han avslutter:

– Vi ønsker han masse lykke til.