– Alt er i rute – Hnytt

Siste:

Senterleder ved Oasen Storsenter, Dag Einar Solberg, forteller at alt er i rute med nybygget som skal åpnes torsdag 11. oktober. 

– Alt er i rute

Rundt påsketider vil bygget til «nye» Oasen Storsenter være tett. Senterleder Dag Einar Solberg forteller at alt er i rute til åpningsdatoen torsdag 11. oktober.
NORHEIM: Om sju måneder skal nybygget stå klart med parkeringshus og to etasjer med butikker. I disse dager er det mye aktivitet på byggeplassen. Bygget er oppe, og taket er tett. Denne uken begynner arbeidet med å mure opp teglstein på fasaden mot vest.

– Samtidig kommer det jo en parkeringskjeller. Der skal det nå legges belegningsstein, så før påske vil parkeringskjelleren være ferdig med belegningsstein på hele gulvet. Nærmere påske så kommer også glass på plass på fasaden på bygget, så enten rett før eller etter påske vil bygget være helt tett. Da begynner ting virkelig å ta form utvendig. 

Parallelt med dette skjer det også en del innvendig i disse dager med en del teknisk arbeid med alt fra sprinkleranlegg, ventilasjonsrør og elektronikk. 

– Frem mot sommeren vil det meste ta form og komme på plass. Allerede nå kan man se rulletrapper og rullebånd inne i bygget. Det har faktisk stått der siden høsten i fjor.

– Hvordan har prosessen med byggingen vært så langt?

– Vi har ikke møtt på noen spesielle byggetekniske utfordringer, men vi ligger litt etter den opprinnelige planen. Det handler om at en av underleverandørene på noen betongelementer brukte litt mer tid på leveransene sine. Men fremdriftsplanen er revidert, og de sier at de kommer i mål likevel. Vi holder fast ved åpningsdato torsdag 11. oktober i år.
Mange av parkeringsplassene har måtte vike for bygningsarbeidet. Solberg ser frem til å ta i bruk disse igjen, samt til å ta i bruk parkeringskjelleren i nybygget.

160 parkeringsplasser

Under byggeprosessen har en del av parkeringsplassene utenfor Meny og Apoteket måtte vike. Solberg ser frem til å få igjen disse parkeringsplassene samt til å ta i bruk parkeringskjelleren i nybygget. Selv om det til tider har vært vanskelig for kundene å finne parkeringsplass på de travleste dagene, har ikke Solberg mottatt en eneste klage fra kundene.

– Per dags dato har vi ikke fått en eneste kunde-klage. Når folk vet hva som skjer, så skjønner de at det må foregå på denne måten. Så blir det jo bedre etter hvert. Kundene har vært flinke til å tilpasse seg. Vi ser det er flere som parkerer på taket og øst for senteret. Men det merkes jo at vi har færre parkeringsplasser, sier han og legger til:

– I den nye parkeringskjelleren blir det cirka 80 plasser, og så får vi tilbake omtrent like mange på bakken av de som er borte nå i forbindelse med byggeprosjektet. Så vi gleder oss til prosjektet blir ferdig.

I det nye bygget skal to store aktører inn. Blant annet skal Meny bygge en helt ny butikk i hovedetasjen. Våren 2019 kommer XXL flyttende fra Raglamyr og skal ta hele andre etasje i nybygget. XXL tar også store deler av dagens Meny-lokale hvor det da blir knyttet sammen med rulletrapper og heis inne i butikken.

– Det blir en butikk på 3800 kvadratmeter brutto, så det blir desidert den største aktøren vi har her. Når XXL kommer, vil vi være desidert størst på sport. Det er en butikk som har et kundegrunnlag over hele Haugalandet og vil trekke mye folk. For XXL vil det også være positivt å ligge på et senter. Vi forventer at XXL vil oppleve en betydelig økning i drop-in-kunder. I dag ligger butikken slik at kundene kommer ens ærend for å besøke dem. Vi har to millioner kunder i året her fra før, så det vil gå begge veier.

Flere endringer

Solberg forteller at det er to mindre aktører som skal inn utenom Meny og XXL, men hvem disse er vil han ikke gå ut med ennå. Han forteller at kundene vil merke endringer også inne på dagens senter i løpet av året.

– Det er mange kunder som har forventninger når vi bygger. Vi planlegger flere utskiftninger inne på dagens senter i år enn vi vanligvis gjør. Der kan jeg ikke si noe konkret ennå, men det kommer nok en seks til åtte nye butikker i løpet av året hvis du tar med det som kommer i nybygget, og det som vil skje av utskiftninger inne på senteret. Så jeg tror kundene skal oppleve at det skjer spennende ting i løpet av året selv om ikke alt skjer i nybygget.

 

Bygget er oppe og begynner å ta form.

 

 

Bak Solberg ser man rulletrappene som skal gå opp til XXL-butikken i andre etasje. XXL skal også ha deler av dagens Meny-lokaler.