I dag kommer Kronprins Haakon til Karmøy – Hnytt

Siste:

Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

I dag kommer Kronprins Haakon til Karmøy

Hydro og Biomar får storfint besøk.

NÆRING: Kronprins Haakon Magnus besøker onsdag 7. mars Karmøy for å se på hvordan store norske bedrifter.

Det er Hydro Aluminium og Biomar som får æren av å være vert for det Kongelige besøket, og først ut er Hydro og den nye teknologipiloten.

– Det er spennende at han kommer til Karmøy for å lære mer om teknologipiloten vår. Han har gitt uttrykk for å besøke store norske bedrifter som driver med grønn omstilling og som driver bærekraftig, forteller Hilde Merete Aasheim fra Hydro.

Under det i underkant tre timer lange besøket på Hydro vil Kronprinsen få en redegjørelse om Hydro og teknologipiloten før verkssjefen ta ham med ut til piloten der han kan få møte operatører som jobber med den nye teknologien.

– Det er en teknologi som er utviklet av Hydro over mange år med utgangspunkt i utviklingssenteret i Årdal. Teknologien skal vises i full skala på Karmøy, sier Aasheim, og fortsetter:

– Når den nå er i drift så skal vi vise verden at vi kan produsere aluminium med det laveste energiforbruket og det laveste CO2-utslippet i aluminiumsindustrien. Vi ønsker å være teknologiledende i denne industrien, og da er det viktig å fokusere på det grønne.

Aasheim synes det er spennende å få vist frem verket for Kronprinsen, og forteller at de er stolte over at han kommer.

– Han fremstår som genuin, ekte og interessert under besøk, så vi håper han har interesse for dette også. Karmøy er et spennende verk, legger Aasheim til.

– Det blir hektisk

Klokken 12.45 skal Kronprinsen være på plass hos Biomar for å bli med på en omvisning rundt på fabrikken.

– Vi synes det er veldig spennende at han tar oss med i denne sammenhengen, forteller Torstein Torjuul fra Biomar, som ikke legger skjul på at mye skal gjøres på det i underkant to timer lange besøket.

– Vi synes det er veldig stas. Det er veldig spennende å få besøk av Kronprinsen med tanke på at han er veldig opptatt av miljø og samfunn og teknologi og har vist stor interesse for gründerbedrifter. Vi oppfatter et engasjement for forskning og gründervirksomhet, og vi gleder oss veldig til å vise vår produksjonslinje, forteller Torjuul.

Han er også klar på at det er positivt for Karmøy som lokalsamfunn å få besøk av Kronprinsen, og legger vekt på at det er mye bra industri og skjer mye spennende i området.

Stort følge

Under besøket kommer Kronprinsen til å få følge av blant annet ordfører Jarle Nilsen, varaordfører Leif Malvin Knutsen, fylkesmannen og politiinspektør Leif Ole Topnes.

Ordfører Nilsen ser frem til å ha Kronprinsen på besøk.

– Jeg er kjempeglad for at kronprinsen selv ser interessen av å besøke disse bedriftene. Jeg ser frem til å følge kronprinsen fra han lander på flyplassen og utover hele dagen, sier Nilsen.