Bushra Ishaq kommer til Stord – Hnytt

Siste:

LEGE, FORFATTER OG SAMFUNNSDEBATTANT: Bushra Ishaq har skrevet bok om muslimer i dagens Norge. Hvem er de og hva mener de?
LEGE, FORFATTER OG SAMFUNNSDEBATTANT: Bushra Ishaq har skrevet bok om muslimer i dagens Norge. Hvem er de og hva mener de?
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Bushra Ishaq kommer til Stord

Forfatter Bushra Ishaq vil løfte frem hverdagsmuslimen. Onsdag kommer hun til Stord.

STORD: Er muslimer en trussel mot, eller aktive deltakere i det norske demokratiet? Det er overskriften på et arrangement ved Sunnhordland Museum førstkommende onsdag. Her inviterer tidligere stortingsrepresentant for SV Akhtar Chaudry og lokalavisen Stord 24 til samtale med forfatter Bushra Ishaq og prost Svein Arne Theodorsen.

– Alle som er nysgjerrige på islam og muslimer i dagens Norge bør ta turen på onsdag. Dette skal være en arena åpent for alle der vi ikke bare snakker om muslimer, men også med muslimer, forteller Akhtar Chaudry. 

Har skrevet bok om muslimer i Norge

Bushra Ishaq er for tiden aktuell med boken «Hvem snakker for oss?» som handler om muslimer i dagens Norge. Målet hennes er å løfte frem «hverdagsmuslimen».

– I boka svarer hun blant annet på hvordan norske muslimer stiller seg til spørsmål rundt likestilling, ytringsfrihet og demokratiet. Jeg ser frem til en spennende samtale som gjerne kan svare på enkelte spørsmål folk stiller rundt middagsbordet hjemme, sier Chaudry. 

Arrangementet er gratis og støttet av Fritt Ord.