Inviterer alle jenter til gratis klesmarked, DIY-verksted og selvforsvarskurs – Hnytt

Siste:

Inviterer alle jenter til gratis klesmarked, DIY-verksted og selvforsvarskurs

Er du jente mellom 13 og 26 år? Da vil Hiwot ha deg med på jentedag på KM-huset lørdag.

HAUGESUND: United Sisters og Forandringshuset arrangerer lørdag jentedag på KM-huset i Haraldsgata der alle aktivitetene er helt gratis. På programmet står selvforsvarskurs, DIY-verksted, i sofaen med Nancy Herz og konsert med Emilie Røine Østebø.

– Vi retter oss mot jenter fra 13 til 26 år, og serverer gratis middag klokken 17:00. Har du lyst å være med å bake cupcakes kan du møte opp én time før. Dersom du har noen klær du ikke bruker lenger, kan du komme innom KM-huset i forkant, forteller Hiwot Hailu.

26-åringen er nylig ansatt som prosjektkoordinator i Forandringshuset Haugesund, og ønsker å bidra til å skape et inkluderende felleskap med ulike aktiviteter for barn og unge i byen.

– Det skal bli gøy, spennende og utfordrende. Dersom det er folk der ute som har en hobby de ønsker å dele med unge, er det bare til å ta kontakt, sier hun.

Ønsker å skape et godt lavterskeltilbud

Forandringshuset ble først etablert i Haugesund og på Grønland i Oslo. Programkonseptet har vokst siden oppstarten, og har nå gratis arrangementer hver eneste uke.

– Vi har nettopp fullført en vinterferie med kino, sminkekurs og tur til Sauda der mange av barna sto på ski for første gang, forteller Hiwot.

KM-huset er åpent for alle – uavhengig av religiøs identitet, legning, etnisitet og økonomisk situasjon. De jobber særlig med å inkludere de som av ulike grunner opplever utenforskap.

– Unge har behov for å være i felleskap, men kanskje noen opplever en terskel for å gå ut og treffe mennesker. Vi prøver å skape et åpent felleskap der alle er velkomne, sier Hiwot Hailu.