Haugesundere er ikke gode på bånn – Hnytt

Siste:

GOD PÅ BÅNN: Slettaa dykkerklubb med leder Åge Wee
GOD PÅ BÅNN: Slettaa dykkerklubb med leder Åge Wee
Tor Andre Johannessen

Haugesundere er ikke gode på bånn

I området mellom Smedasundet og Kvalsvik er det til nå tatt opp over 32 tonn avfall. Lørdag står selve sundet for tur.

HAUGESUND: Det er Slettaa dykkerklubb og Karmsund havnevesen som sammen skal gjøre en kartleggingsjobb i det langstrakte Smedasundet. Dykkerne starter ved politihuset i sør og finkjemmer sjøbunnen nordover.

– Vi tar en storkontroll etter søppel langs hele sundet, da vi har 1500 meter som det ikke er dykket på enda, fra politihuset til Risøybrua, og fra Bårdsen på kaien og nordover så langt vi gidder i kulden, sier Wee i en kommentar på Facebook.

Området mellom Risøybrua og Baardsen har dykkerklubben allerede kontroll på.

I følge Åge Wee blir dette det største området de noen gang har kartlagt. Og for å rekke over et så langstrakt område skal dykkerne benytte undervannsscootere. Karmsund havnevesen stiller med sin båt «Karmsund» i sundet.

Smedasundet stenges for båttrafikk fra 10.30 på lørdag.