Peppes satser på ny i Haugesund – Hnytt

Siste:

I HAUGESUND: Peppes Pizza vil etablere seg i Haugesund. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
I HAUGESUND: Peppes Pizza vil etablere seg i Haugesund. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Peppes satser på ny i Haugesund

Pizzakjeden jakter franchisforetak i Haugesund.

MAT: Kampen om pizza-kundene trappes opp i Haugesund. Denne gangen er det Peppes Pizza som tar opp hansken. For etter flere år uten Peppes i Haugesund har kjeden på ny valgt å satse i byen. Nå er de på jakt etter noen som ønsker å drive pizzarestauranten.

– Peppes vil bidra til å løfte bransjen og markedet lokalt, og ikke minst øke fokuset på kvalitet. Folk i Haugesund fortjener kvalitetspizza til en lav pris, sier administrerende direktør Espen Hoff i en pressemelding.

Peppes Pizza har i dag 76 restauranter i Norge. Ambisjonen er å åpne 50 nye take away-restauranter i løpet av de neste tre årene.

Konkurransen i bransjen har vært svært tøff de siste årene og flere kjeder har etablert seg i Norge. Den amerikanske kjeden Dominos er bare en av disse, og etter at selskapet kjøpte opp Dolly Dimples i mars i mener Peppes at tiden er inne for å satse offensivt.

– Med Dominos, Pizzabakeren og oss mot hverandre, blir det en aggressiv pizzafight om de beste beliggenhetene og driverne, uttalte Hoff til Dagens Næringsliv.

Overfor avisa legger han ikke skjul på at konkurransen har hardnet til og at det nå er en fare for at det blir en overetablering av Pizza-restauranter.

– Det er en enorm etableringstakt både på take-away og restauranter. I løpet av de siste tre årene er 1700 restauranter etablert årlig , og tilsvarende 1400 forsvunnet årlig, så det er en dynamisk bransje vi er en del av, sier Hoff.

Det vil både være take away-utsalg og restaurantdrift i den nye planlagte restauranten.

– Pizzakrigen handler ikke bare om antall utsalgssteder, men i like stor grad om å finne de rette driverne. Nøkkelen til suksess ligger i vårt velprøvde franchisekonsept, og å samarbeide tett med franchisetakerne for å sikre balanse mellom vekst og lønnsomhet, sier Hoff.