Ferjefri E39 i det blå – Hnytt

Siste:

KREVER NYE LØSNINGER:  Skal E39 gjøres ferjefri, må vegvesenet finne nye teknologiske løsninger for sju fjordkrysninger.
KREVER NYE LØSNINGER: Skal E39 gjøres ferjefri, må vegvesenet finne nye teknologiske løsninger for sju fjordkrysninger.

Ferjefri E39 i det blå

Ferjefri E39 kan bli utsatt til 2050.

SAMFERDSEL: Gigantprosjektet har som hensikt å binde Vestlandet sammen og gjøre de mange ferjene unødvendige. Strekningen skal etter den opprinnelige planen stå ferdig allerede i 2033, men Statens vegvesen åpner nå opp for å utsette prosjektet med ytterligere 17 år, til 2050, skriver Klassekampen.

Strekningen fra Kristiansand til Trondheim var opprinnelig kostnadsberegnet til 150 milliarder kroner. Ferske beregninger har imidlertid over doblet denne, til 340 milliarder kroner. Det er også grunnen til at vegvesenet nå vurderer å strekke byggeprosjektet ut i tid.

– Det som uroer meg, er at når noe blir skjøvet så langt ut i tid, så har vi ingen forsikringer om at alle prosjektene kommer på plass. Da blir det bare enda en plan, sier fylkesordfører i Møre og Romsdal, Jon Aasen (Ap), til Klassekampen.