Chattet seg til fem måneder ekstra i fengsel – Hnytt

Siste:

Chattet seg til fem måneder ekstra i fengsel

En 23 år gammel mann, bosatt i Haugesund, må sone fem måneder i fengsel etter at han hadde et seksuelt forhold til en 14-åring.

TINGRETT: Den dømte mannen skal i februar 2016 ha kommet i kontakt med en da 14 år gammel jente via et chattenettsted. Etter et par dager avtalt de å møtes i Haugesund sentrum. Etter et kafebesøk i ble jenta invitert hjem til mannen.

Hadde samleie

Hjemme i mannens leilighet gikk de to inn på soverommet for å spille Playstation. Etter en stund begynte tiltalte å gjøre tilnærmelsen til fornærmede og han begynte også å kysse henne. I retten forklarte den nå 17 år gamle jenta at han ville ha sex med henne. Etter først å ha nektet flere ganger, ga hun tilslutt etter for presset.

I følge dommen fra Haugaland tingrett skal jenta ha forklart den nå dømte 23 -åringen at hun var 17 år gammel. Det var først et par dager etter de to hadde samleie i mannens leilighet at den da 21 år gamle mannen fikk vite at hun bare var 14 år gammel. Dette hindret likevel ikke mannen fra i å opprettholde kontakt med jenta.

I løpet av de tre ukene forholdet varte lå de to sammen flere ganger. Samleiene ble gjennomført uten beskyttelse, og en av gangen skal mannen ha fått utløsning inne i jenta. Dette førte til at han måtte låne penger av en kamerat for å kjøpe angrepille til jenta.

Betydelig risiko

23-åringen er domfelt fire ganger siden 2011, og soner nå en 11 måneder lang fengselstraff. Det seksuelle overgrepet er begått forut for den nyeste dommen i Sunnhordland tingrett og skulle blitt  idømt under forrige rettsbehandling. Den nye dommen fra Haugaland tingrett er derfor en tilleggsdom, noe som gjør at han må sone ytterlige fem måneder i fengsel. 30 dager av straffen gjøres imidlertid betinget.

Den nå dømte mannen skulle i utgangspunktet ha fått en fengselsstraff på syv måneder. I begrunnelsen til retten påpekes det at mannen har handlet med forsett og at han ved å ha ubeskyttet sex med jenta har utsatt henne for betydelig risiko. At den seksuelle omgangen var frivillig og at de to var i et forhold har ikke retten tatt hensyn til i straffeutmåling. 23-åringen innrømmes imidlertid en strafferabatt på 30 prosent fordi han selv erkjente forholdet.

I retten la bistandsadvokaten til jenta ned påstand om 70.000 kroner i erstatning til jenta. Retten dømte mannen til å betale jenta 50.000 kroner i erstatning.