Næringsforeningen overtar Haugesund Handelskammer – Hnytt

Siste:

– Vi skal videreutvikle Haugesund Handelskammer, sier adm.dir. Egil Severeide og prosjektleder Hilde Øygarden i Næringsforeningen Haugalandet.
– Vi skal videreutvikle Haugesund Handelskammer, sier adm.dir. Egil Severeide og prosjektleder Hilde Øygarden i Næringsforeningen Haugalandet.

Næringsforeningen overtar Haugesund Handelskammer

NÆRINGSLIV: Næringsforeningen legger en ny aktivitet til listen, nå som eier og operatør av Haugesund Handelskammer.

Styret har nå besluttet å overdra virksomheten til Næringsforeningen i håp om at aktiviteten skal videreføres og videreutvikles.

– Det setter vi pris på, og vi har stor tro på at vi kan videreutvikle handelskammeret til glede for bedriftene på Haugalandet. Vi er en av landets største eksportregioner, og Haugesund Handelskammer er det eneste mellom Bergen og Stavanger, sier administrerende direktør Egil Severeide i Næringsforeningen i en pressemelding.

Handelskammeret ble etablert i 1936 og drevet som en egen juridisk enhet med eget styre. Formålet er å bistå bedrifter som eksporterer og importerer varer med nødvendige stempler og sertifikater.

Prosjektleder Hilde Øygarden får ansvaret for handelskammeret, og ambisjonen er å øke aktiviteten og kundetilgangen blant annet gjennom ulike markedsføringstiltak.

– I dag finnes det over 12.000 handelskamre i 140 land over hele verden. 16 av dem er hjemmehørende i Norge. Mange av dem driftes av lokale/regionale næringsforeninger, som er i nærkontakt med bedriftene i sine respektive områder. Medlemskap i Næringsforeningen gir automatisk medlemsfordeler/reduserte priser i Haugesund Handelskammer, sier Øygarden.