Endelig kom seieren for HHK - bare alt for seint – Hnytt

Siste:

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Endelig kom seieren for HHK – bare alt for seint

Haugaland håndball har ikke vært bortskjemt med å vinne i år. Mot Follo i Steinsvik arena søndag kom endelig seieren.

HÅNDBALL: For før kveldens kamp var det kun teori som kunne berge fortsatt spill i neste års 1. divisjon. Med tre serierunder igjen å spille lå HHK sist på tabellen før rundens kamp. På den siste trygge plassen lå dagens motstander Follo.

Kun to ganger tidligere hadde laget gått seirende ut av seriekamper. Lysten var nok likevel til stedet til å avslutte sesongen med seirer for å bygge selvtillit frem mot nest år, enten det blir fortsatt spill i 1. divisjon eller nedrykk til 2. divisjon.

I så måte fungerte kveldens kamp mot Follo på en utmerket måte. Etter en relativt jevn start klarte HHK å etablere et visst trøkk mot Follo. Det spillemessige overtaket begynte etterhvert å gi uttelling i målprotokollen og hjemmelaget seilte gradvis i fra. Dermed kunne HHK gå til pause med ledelse 11-9, en ledelse laget kunne bygge videre på i 2. omgang.

2. omgang startet som 1. omgang. Lagene vekslet på å sette ballen i mål og fulgte hverandre tett. Utover i omgang klarte imidlertid HHK igjen å tilegne seg et overtak. Dermed økte ledelsen og de siste minuttene kunne trener Andreas Justesen se laget sitt spille med en viss grad av selvtillit.

Haugaland håndball vant til slutt med sifrene 22-16 og fikk dermed med seg kjærkomne poeng. Laget ligger likevel helt sist på tabellen med syv poeng. Det er fem poeng opp til Follo på plassen over nedrykksstreken. Tre lag rykker ned og det er fortsatt seks poeng å spille for.