Startet i det små – nå får de 1000 kvadratmeter å boltre seg på – Hnytt

Siste:

Prosjektleder i Sport Outlet, Nikolai Njøsen Hilding og eier av Sport Outlet Åkrehamn, Cathrine Håheim Andersen, gleder seg til å åpne ny butikk i underetasjen på Amfi-senteret. – Nå har vi faktisk vært i alle etasjene på senteret, ler Cathrine Håheim Andersen.
Prosjektleder i Sport Outlet, Nikolai Njøsen Hilding og eier av Sport Outlet Åkrehamn, Cathrine Håheim Andersen, gleder seg til å åpne ny butikk i underetasjen på Amfi-senteret. – Nå har vi faktisk vært i alle etasjene på senteret, ler Cathrine Håheim Andersen.

Startet i det små – nå får de 1000 kvadratmeter å boltre seg på

Sport Outlet Åkrehamn vokser seg stadig ut av lokalene sine. Nå utvider de nok en gang og får mer enn dobbelt så stor plass.

ÅKREHAMN: I Biltema sine tidligere lokaler flytter nå Sport Outlet Åkrehamn inn. Butikken har siden den åpnet på Amfi-senteret i 2014 opplevd en enorm utvikling. 

– Vi startet med 150 kvadratmeter. Så fikk vi 400 kvadratmeter, og nå får vi 1000 kvadratmeter å boltre oss på. Vi rykker stadig opp, smiler eier Cathrine Håheim Andersen.

Hun startet som ansatt i butikken da Sport Outlet åpnet dørene for første gang, men hun overtok etter hvert som eier. Butikken vokste seg fort ut av lokalene på 150 kvadratmeter og flyttet inn i midlertidige lokaler i Rema 1000 sine tidligere lokaler rett ved hovedinngangen.

– Det har vært veldig gunstig for meg å være i hovedinngangen. Det har trukket masse folk, og vi har fått profilert oss enda mer. 

– Hvordan blir det da å flytte ned?

– Vi har jobbet hardt med profilering og fortsetter med det hele veien. Vi har blant annet delt ut flyere over lengre tid for å informere om at vi flytter ned. Vi bruker også Facebook for alt det er verdt. Folk skal merke at vi er i kjelleren, så det blir bra.

 

Butikken velger å ha kassen på samme sted som Biltema hadde.


Vil merke forskjell

Torsdag denne uken er det klart for åpning av den nye butikken i underetasjen. Håheim Andersen forteller at kundene kommer til å merke stor forskjell.

– Nå blir det mer plass til varene, og jeg får profilert varene på en bedre måte og varene blir lettere tilgjengelig for kundene. Det blir rett og slett mer oversiktlig. Folk har gitt signaler om at de har savnet litt mer romslighet, og det har vi jobbet hardt for å få til.

Kundene kan også glede seg over at butikken får et bredere varesortiment.

– Vi får inn mer treningsutstyr og litt større varer som vi ikke har hatt plass til tidligere. Vi skal også utvide med en skiavdeling etter hvert som vinteren kommer. 

– Hvilke forventinger har du selv til tiden fremover?

– Det vil bli mye nytt å sette seg inn i og mange kjekke utfordringer. Læringskurven har vært bratt, men jeg er kjempetakknemlig for at jeg grep sjansen da jeg fikk muligheten til å ta over butikken. Når det gjelder omsetningen, så har det vært en god økning. Det har gått over all forventing. Kundene har tatt oss godt imot, men det ligger mye arbeid bak. 

Stort mangfold

Rundt 20 personer har vært i sving under flyttingen av butikken. Prosjektleder i Sport Outlet, Nikolai Njøsen Hilding, har også vært til stede for å hjelpe til.

– Det er masse på gang i Sport Outlet-kjeden om dagen. I løpet av mars skal fire nye butikker opp. Når vi åpner butikker i dag, så ser vi ikke på lokaler under 700 kvadratmeter. Det er den størrelsen vi må opp i for å få plass til hele varesortimentet vårt. 

– Hva er grunnen til denne suksessen?

– Vi treffer et stort mangfold. Vi treffer den generelle familien. Vi treffer mor, far, barn og mormor. Alle trenger noe her føler jeg.

Hvem som skal inn i lokalene Sport Outlet flytter fra, er per dags dato ikke bestemt. 

– Det er ikke i boks ennå. Vi skal se på mulighetene for å dele lokalet opp dersom det er interesse for det, opplyser senterleder for Amfi Åkrehamn, Magnar Vetvik.

Cathrine Håheim Andersen forteller at det nye lokalet blir mye mer rullestol- og barnevognvennlig. I tillegg er det egen inngang fra Apoteket med trapper, samt heis til å komme seg ned i underetasjen.