Åtte har mottatt ildsjelpris – nå leter banken etter neste – Hnytt

Siste:

Ildsjelprisen består av et hedersbevis og 25.000 kroner. Du kan være med å nominere personer du synes fortjener å bli gjort stas på.
Ildsjelprisen består av et hedersbevis og 25.000 kroner. Du kan være med å nominere personer du synes fortjener å bli gjort stas på.
Paul André Sommerfeldt

Åtte har mottatt ildsjelpris – nå leter banken etter neste

Helt siden 2010 har Skudenes & Aakra Sparebank hedret personer som gjør en stor jobb for fellesskapet og lokalsamfunnet. I løpet av februar kan hvem som helst være med å nominere personer som fortjener å bli løftet frem. 
ÅKREHAMN: I fjor kom det inn 300 forslag, og det ble ingen enkel jobb for juryen å plukke ut vinneren. 

– Dette antallet sier mye om dugnadsånden i Karmøy kommune. Det viser også at det er mange som har folk de har lyst å hedre og løfte frem i sine lag og foreninger. Det er stort at vi heier på hverandre, forteller Irene Hansen i Skudenes & Aakra Sparebank. 

Det var Håkon Areklett fra Torvastad som mottok ildsjelprisen i fjor. Han mottok prisen for sin innsats i det frivillige arbeidet på Torvastad gjennom en årrekke. 

– Overraskende, men kjekt. Det er jo en litt blanda følelse å bli pekt ut blant så mange, men jeg er svært ydmyk, sa Areklett da han mottok prisen
.

De skjulte heltene

1. februar åpnet nominasjonen til årets ildsjelpris, og allerede har det kommet inn mange forslag. Skudenes & Aakra Sparebank ønsker å fremme det frivillige arbeidet som skjer i kommunen. Litt av overskuddet til banken blir satt i et gavefond hvor midlene blir delt ut til lag og foreninger i Karmøy kommune.

– Vi vil øke frivilligheten og støtte opp om arbeidet som blir lagt ned i lag og foreninger. Vi ønsker rett og slett at Karmøy skal bli en kjekkere plass, sier Elin Bakke Jakobsen i Skudenes & Aakra Sparebank. 

De er ute etter de skjulte heltene som på dugnad legger ned mye tid og energi i et lag eller en forening. 

Artist og drillentusiast Kirsten Jørgensen mottok ildsjelprisen i 2016.

– Det finnes utrolig mange lag og foreninger i Karmøy kommune, og her finnes det alltid en ildsjel. Hadde det ikke vært for ildsjelene, så hadde ikke laget eller foreningen eksistert, sier Irene Hansen.

– Det er alltid noen som har dratt det i gang, og som holder det i gang. Det er helt utrolig hvor mange timer de har lagt ned i frivillig arbeid, så det er ikke lett for juryen å plukke ut én vinner, forteller Elin Bakke Jakobsen. 

Hensikten med prisen er å løfte frem hverdagsheltene som ikke alltid er like synlige. Bakke Jakobsen forteller at det ikke nødvendigvis er personen som får flest stemmer, som mottar prisen.

– Vi har en jury som til slutt bestemmer hvem som mottar prisen. Juryen består av lederen av generalforsamlingen, ansatte i banken samt ansvarlig redaktør i Karmøynytt, Øystein Merkesvik.

Frist for innsending er 28. februar. Prisutdelingen finner sted 3. april i Blå Kors sine lokaler på Åkra.

I fjor var det Håkon Areklett fra Torvastad som mottok prisen. – Overraskende, sa han den gang.