– Hvis vi skal overleve må vi samle kreftene våre – Hnytt

Siste:

– Hvis vi skal overleve må vi samle kreftene våre

Ordfører Arne Christian Mohn vil at Haugalandet skal være med i den nye vestlandsregionen.

HAUGESUND: De har kranglet om  det meste – blant annet  språk, oppgaver og navn. I dag var tonen imidlertid god mellom fylkesordførerne i Hordaland og Rogaland da de møttes i midten med Haugesund-ordfører Arne-Christian Mohn som vertsskap.

– Vi har et veldig godt samarbeid med Hordaland og Rogaland, så jeg tror ikke vi trenger noe mekler. Men det var veldig kjekt å være sammen på besøk i Haugesund i dag, sier fylkesordfører i Rogaland, Solveig Ege Tengesdal.

Ønsket om en samlet vestlandsregion har foreløpig buklandet etter at at Rogaland sa nei til sammenslåingen. Det har fått ordføreren i Haugesund på tanken om å skifte beite, og melde seg inn i det nye fylket. Det synes fylkeskollega  Anne Gine Hestetun er en god idé.

– Sunnhordland og Haugalandet henger tett i sammen. Dette er en vekstregion, og for Vestlandet er det viktig at Haugalandet er med, sier hun.

Se mer i videovinduet over