Cory Henry har spilt flere av verdens store artister. Nå skal han fylle Maritim Hall – Hnytt

Siste:

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Cory Henry har spilt flere av verdens store artister. Nå skal han fylle Maritim Hall

Den amerikanske artisten er kjent for måten han trakterer orgelet på. Den 9. august tar han Hammondorgelet med seg for å spille under Sildajazzen i Haugesund.

MUSIKK: 30-åringen er fra Brooklyn i New York og begynte å spille orgel i to års alderen. Musikkeren har flere ganger spilt med store artister som P. Diddy, Bruce Springsteen, The Roots, Aretha Franklin og Yolanda Adams for å nevne noen.

Cory Henry er en del av band kollektivet til Snarky Puppy. Bandet som spilte på Sildajazzen i 2016. Dette var samme året som Snarky Puppy vant sin andre Grammypris , og hvor Cory Henry for øvrig bidrar på både trommer, orgel og keyboards.

– Cory Henry er en leken, utadvendt og virtuos musiker som får orgelet til å snakke, le, gråte og klage. En konsert med Cory Henry er en medrivende opplevelse i dynamikk og følelser utenfor det meste du noen gang har hørt tidligere. På sildajazz er han frontmann i sitt eget prosjekt Cory Henry & The Funk Apostles med en besetning som vil ta publikum med rett inn i et helt groovy funk univers, skriver Sildajazzen i en pressemelding.