Statoil-kontrakt til Eidesvikskip – Hnytt

Siste:

Viking Energy. Foto: Eidesvik Offshore.
Viking Energy. Foto: Eidesvik Offshore.

Statoil-kontrakt til Eidesvikskip

OFFSHORE: Eidesvikskipet «Viking Energy» har skal arbeide for Statoil det neste året. Det ble klart etter at Statoil har erklært et års opsjon for forsyningsskipet fra april inneværende år.

Kontrakten er i direkte forlengelse av skipets nåværende kontrakt. I forbindelse med arbeidet vil forsyningsskipet klargjøres for landstrøm og det vil bli installert bedre utstyr for måling av drivstofforbruk, skriver rederiet i en børsmelding.

«Viking Energy» var verdens første LNG-drevne offshoreskip da det ble sjøsatt i 2003. Siden har skipet fått installert en batteripakke som totalt har vist at det kan spare store drivstoffmengder og dermed tilsvarende lavere utslipp. Skipet har vært på kontrakt ned Statoil siden leveringen.

– Vi setter stor pris på at Statoil igjen viser oss tillitt, og vi er glad for å kunne forsterke samarbeidet med Statoil for ytterligere reduksjoner i utslipp fra våre skip, sier administrerende direktør i Eidesvik, Jan Fredrik Meling i en pressemelding.