Søket i Sauda er avsluttet – Hnytt

Siste:

Søket i Sauda er avsluttet

SAUDA: Rundt klokken 16:00 kom det inn en melding fra Svandalen Skisenter om at det var gått et skred i turområdet ved hyttefeltet, Botnanuten. Skredet var cirka 150 meter i bredde og ligger vest for skisenteret.

Det var da uvisst om noen var tatt av raset, og ble dermed satt i gang en leteaksjon.

Politi og øvrige hjelpemannskaper rykket ut til stedet, i tillegg til luftambulanse som skulle søke etter eventuelle folk.

– Politiet har derimot ingen mistanker om at det befinner seg noen personer under skredet, da ingen var observert i området tiden før eller er meldt savnet. Vi må likevel være på den sikre siden og sjekke dette ut, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Brit Randulff.

Flere hjelpeorganisasjoner – samt sivilforsvaret, ble varslet og var klar til beredskap om det skulle vise seg å være noe alvorlig. Politiet ba publikum om å melde fra om observasjoner som var gjort fra rasområdet tidligere i dag.

Søket ble avsluttet litt før klokken 20:00.

– To lavinehunder fra politiet, skredgruppen fra Røde kors, ambulansehelikopteret fra NLA, samt flere frivillige har gjennomsøkt rasstedet uten funn, opplyser politiet.