Disse kan vinne prisen som årets bedrift – Hnytt

Siste:

KAN VINNE PRIS: Ada Jakobsen og North Sea Container Line er en av finalistene i kåringen av Årets bedrift.
KAN VINNE PRIS: Ada Jakobsen og North Sea Container Line er en av finalistene i kåringen av Årets bedrift.
Haugesundregionens Næringsforening

Disse kan vinne prisen som årets bedrift

– Det har vært en krevende jobb å plukke ut finalistene, sier juryleder Rolf Sjursen.

NÆRINGSLIV: Prisutdelingen vil finne sted på festkvelden under Haugalandskonferansen 9. mars. Juryen forteller at de aldri har hatt så mange gode kandidater som i år, og innrømmer at det har vært en krevende jobb å plukke ut kun tre finalister.

– Det forteller hvor mange flotte bedrifter vi har her på Haugalandet, sier juryleder Rolf Sjursen i en pressemelding fra Haugesundregionens Næringsforening.

Juryen har i år hatt et særlig fokus på evnen til omstilling i krevende tider. Her er årets tre finalister og juryens begrunnelse om hvorfor akkurat denne bedriften ble nominert.

Stillasgruppen

Stillasgruppen gikk inn i oljekrisen med tilnærmet fullt fokus på stillastjenester offshore. Gjennom en storstilt snuoperasjon – uten nedbemanning – har Karmøy-selskapet klart å skaffe seg oppdrag på land som har mer enn kompensert for nedgangen i oljesektoren.

– Omstillingsevne, gode resultater, sterkt lokalt engasjement og et bred samfunnsansvar er argumenter som har ført Stillasgruppen til finaleplass denne gang, sier juryen.

Steinsvik

Få bedrifter i vår region har vist større innovasjonsevne enn Steinsvik as på Frakkagjerd, mener juryen. Fra å være en ren maskineringsbedrift for noen år tilbake er Tysvær-selskapet blitt et internasjonalt ledende selskap innen akvakultur og maritim virksomhet.

.– Innovasjonsevne, gode resultater på tross av enorm vekst, internasjonalt potensiale og lokalt engasjement er kriterier som gir Steinsvik finaleplass i årets kåring, sier juryen.

North Sea Container Line

North Sea Container Line (NCL) er en sterkt voksende lokal logistikkleverandør, som opererer skip mellom norskekysten og sentrale europeiske knutepunkter som Hamburg, Bremerhaven og Rotterdam. Med hovedkontor i Haugesund og et nettverk av agenter i Norge og Europa kombinerer selskapet sjø og landbasert transport for å sikre miljø- og kostnadseffektiv transport dør til dør.

– Nyskapende, ledende innenfor sitt område og en solid økonomisk forankring er argumenter som har ført NCL på pallen, sier juryen.

Juryen har i år bestått av Rolf Sjursen (Berge Sag), Anne Kristin Helgeland (Rogaland Ressurssenter), Jostein Aksdal (Hagland Finans), Brit Lise Steinkjellå (SR-Bank) og Egil Severeide (Næringsforeningen)