«Yrkeskverulantene» – Hnytt

Siste:

Ansvarlig redaktør i Karmøynytt, Øystein Merkesvik.
Ansvarlig redaktør i Karmøynytt, Øystein Merkesvik.

«Yrkeskverulantene»

– Normal folkeskikk er akkurat det samme som god nettskikk.

LEDER: Nett-trollene eller de såkalte «Yrkeskverulantene» har travle tider. Særlig Fjord Motorpark-saken har klart å lokke lokale varianter til tastaturet hvor de spyr ut sine personkarakteristikker og oppgulp for åpen scene.

Vi ser dem blant annet i kommentarfeltene på våre egne Facebook-kanaler hvor de benytter hver eneste mulighet til å ytre sine synspunkter, uten noe som helst filter eller omtanke for hvordan det oppleves å bli uthengt.

Sett herfra er nett-trollene i hovedsak personer som nødvendigvis ikke tilhører de ulike leirene i saken, men som har funnet selve meningen med livet i å herse med andre.

Vi ser hvordan dette sliter på politikere som som våger å ta tydelige standpunkt i betente saker. Vi ser at det preger kommunale ledere, næringslivsledere og andre som våger står for noe i lokalsamfunnet. Gang etter gang blir de sablet ned med useriøse beskyldninger og uverdige karakteristikker til alle døgnets tider. En ting er at dette rammer ressurspersoner som ofte er vant til å stå i stormen. En annen ting er deres ektefeller, barn og øvrige familie som leser det som blir skrevet.

Dersom dette utarter seg videre frykter vi at konsekvensen kan bli at folk ikke lengre vil engasjere seg i politikken, i idretten eller kulturlivet. Belastningen kan rett og slett blir for stor for de involverte og deres pårørende. Slik vil vi ikke ha det i et lokalsamfunn som er tuftet på demokrati, åpenhet og respekt for hverandre.

Som lokalavis ønsker vi å bidra til debatt og engasjement i saker som angår innbyggernes hverdag og som kan bidra til å utvikle kommunen i positiv retning. Der er Facebook en perfekt arena med sin lave terskel og store leser-masse. Samtidig må vi minne om at debatten alltid blir bedre uten nedsettende kommentarer om andre. Normal folkeskikk er akkurat det samme som god nettskikk.