Nå blir det liv i «Snoopy» igjen – Hnytt

Siste:

Glenn Tony Pedersen åpner snart tacosjappe i de tidligere lokalene til Snoopy på Åkra.
Glenn Tony Pedersen åpner snart tacosjappe i de tidligere lokalene til Snoopy på Åkra.

Nå blir det liv i «Snoopy» igjen

Snart kan du ta fredagstacoen hos «Tonys tacos».

ÅKREHAMN: Glenn Tony Pedersen har mange baller i luften om dagen. 15. mars åpner han dørene til «Tonys taco».

– Vi åpner under Prisfestdagene til Amfi. Da kommer ordfører Jarle Nilsen for å klippe snoren, og jeg skal få tak i noen blåsere som skal spille meksikanske fanfarer. Vi kommer til å kle oss ut med sombreroer og dele ut smaksprøver på nachos, forteller Glenn Tony Pedersen.

Pedersen er aktiv i veldedighetsarbeidet i Håpets Havn som gjør en viktig jobb for rusavhengige og vanskeligstilte i hele Karmøy. Håpets Havn drev kafeen på Amfi-senteret i desember, og i januar tok Glenn Tony over driften privat og startet opp «Glenn Tonys kafé».

– Jeg ser for meg at vi åpner taco-sjappen på kveldstid når vi stenger kafeen. «Tonys tacos» kommer til å ha åpent hver dag, men vi utvider åpningstidene i helgene. 


Farlig sterk salsa

Før han åpner opp skal han gå i lære hos Felipe Valencia Laureno som har god erfaring fra det meksikanske kjøkkenet. 

– Han skal lære oss å lage alt fra bunnen av. Alt fra lefser til sauser. Han lager noen utrolig gode salsaer. Den sterkeste han lager er så sterk at den rett og slett er farlig, flirer han.

– Så den kan ikke sammenlignes med den det står «HOT» på i butikkene?

– Nei, den er mild sammenlignet med denne. For meg blir det tortur. Haha! Men vi skal ha den på menyen, for det er nok noen som liker det.


Møteplass for ungdom

Når Pedersen åpner dørene i de gamle lokalene til «Snoopy», håper han å kunne skape en møteplass for ungdom.

– Jeg gjør jo dette for å engasjere ungdommene og bidra til at de har en trygg og alkoholfri plass å komme til. Det er også mange ungdommer som trenger jobb, og da kan de få seg jobb hos meg. Voksne er selvfølgelig også velkommen, men jeg ser for meg at de heller kjøper mat og tar det med seg hjem.

– Er du glad i taco selv?

– Jeg liker taco, men det er ikke noe jeg spiser hver dag. Det er ikke noe fredagstaco hjemme hos meg. Jeg er mest glad i norsk, alminnelig mat som jeg har ute i kafeen. Jeg har i alle fall stor tro på konseptet med taco. Alle ungdommer liker taco.


Oppkalt etter karmøybuer

For de som ikke er så begeistret for meksikansk mat, så blir det også mulighet å kjøpe andre ting som hamburger og chips.

– Det blir hamburger og andre retter. Disse skal vi kalle opp etter lokale helter, som for eksempel en Karl Johan-burger eller Jostein Grindhaug-burger. Jeg har ikke snakket med noen ennå da, smiler han.

– Har du fått noen tilbakemeldinger fra folk på taco-konseptet?

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger. Mange er fra de som minnes glanstiden med Snoopy. Da var også puben Maritzo på senteret, og mange dro ned på Snoopy for å få seg nattmat. Jeg kommer til å ordne med sitteplasser. Faktisk så skal de samme benkene som sto her før inn. Det er mye som skal gjøres før vi åpner.

Nylig var Pedersen i møte med Thon-gruppen hvor det ble skrevet kontrakt for kafédrift ut året.

– Så får vi se om vi forlenger etter det. Nå har jeg nettopp fått til en stor catering-avtale med Karmøy hage og vedlikehold hvor jeg skal levere all kursmat. Jeg håper å få mer catering-arbeid i fremtiden.