Agathe (20) ansatte både mamma og storesøster – Hnytt

Siste:

Agathe Charlotte Skår starter opp barnebutikken «Hands-Up» på Amfi-senteret i Åkrehamn. Butikken «Hands-Up» blir på 120 kvadratmeter.
Agathe Charlotte Skår starter opp barnebutikken «Hands-Up» på Amfi-senteret i Åkrehamn. Butikken «Hands-Up» blir på 120 kvadratmeter.

Agathe (20) ansatte både mamma og storesøster

Agathe Charlotte Skår (20) har helt siden hun var liten hatt en stor drøm om å drive sin egen butikk. Nå starter hun opp barnebutikken «Hands-Up» hvor både mamma og storesøster skal være ansatte.

ÅKREHAMN: 20-åringen ser frem til å drive for seg selv. Butikken skal tilby et variert utvalg i barneklær i alderen 0-16 år. 

– Det blir rimelige priser, men vi kommer til å tilby et litt mer eksklusivt utvalg i tillegg. Vi har hørt litt rundt med folk hva de vil ha, så vi kommer til å prøve å ta inn ting som de ikke har overalt. Jeg kommer blant annet til å ta inn klær fra My Little Bandit. Ellers blir det en del danske merker, forteller Agathe Charlotte Skår.


Står hverandre nær

1. mars åpner hun dørene til butikken i andre etasje på Amfi-senteret i Åkrehamn. Hun får god støtte fra både storesøster Siv Elise Skår og mamma Hanne Elise Skår. Sistnevnte har nylig sagt opp jobben sin på Kiwi for å kunne være med datteren i butikken.

– Jeg har jobbet på Kiwi i 17 år, så det var litt skummelt, men jeg hadde aldri gjort det dersom jeg ikke hadde hatt tro på jentene mine og konseptet, forteller Hanne Elise Skår.

– Hvordan blir det å jobbe tett sammen alle tre?

– Vi står hverandre såpass nære at vi føler vi kan si akkurat det vi mener. Vi har kjeftet på hverandre før, og vi kan være uenige med hverandre, men så diskuterer og blir enige, sier Hanne Elise Skår.

– Det blir kjekt at jeg får sjefe litt, skyter Agathe Charlotte inn.

Storesøster Siv Elise Skår fortsetter:

– Agathe Charlotte har vært sjefen helt siden hun kom til verden. Hun skulle bli en sjef, hun. Så nå må vi innstille oss på at det er vi som skal ha respekt for henne. Agathe har jobbet hos meg på frisørsalongen jeg eier, så vi har jobbet sammen før.

Agathe har god støtte i storesøster Siv Elise (t.v.) og mamma Hanne Elise. –Fordelen med å ha det på et senter er jo at man kanskje får litt flere drop in-kunder. Så lenge prisene er greie så tror jeg folk tør å prøve noe nytt, sier Hanne Elise Skår.


Savn fra kundene

Amfi-senteret i Åkrehamn har ikke hatt en ren barnebutikk på senteret på mange år. Dette er noe mange av kundene har savnet.

– Etter at det har blitt gjort kundeundersøkelser på senteret, så viser det seg at folk savner et større utvalg når det kommer til barneklær. Så da tenkte vi hvorfor ikke? Vi begynte vel å lufte ideen i oktober i fjor, så det gikk ganske fort etter det, forteller Agathe Charlotte Skår.

– Vi har jo en far som er gründer selv. Han var kjempegira på dette og har pushet på. Hadde det ikke vært for han, så tror jeg ikke vi hadde startet opp, legger Siv Elise Skår til.

Siv Elise Skår har selv en sønn på fem år, og flere i omgangskretsen hennes har savnet et større utvalg i barneklær.

– Jeg har sett at jeg oftere har måtte ty til netthandel, og det synes jeg er synd. Vi synes det er viktig å «handla hima» og prøver å støtte dette så godt vi kan. Folk vi har snakket med er i alle fall positive til dette og sier det er noe de har savnet på senteret. Nå får vi bare håpe at folk kommer og handler når de har sagt det. Vi kunne kjørt safe og blitt en del av en kjede, men nå har Agathe en stor fordel med at hun kan ta inn akkurat de klærne hun vil i butikken, sier hun. 

Agathe Charlotte Skår nikker. I fremtiden håper hun å kunne starte nettbutikk.

– Jeg har virkelig lyst til å lykkes med dette, og at det skal bli stort. Jeg satser på å starte nettbutikk etter hvert, men jeg må ta et steg av gangen.

Senterleder Magnar Vetvik bekrefter at resultatet av kundeundersøkelsene har vist at det ofte er barneklær som går igjen på spørsmålet om hva kundene savner på senteret. Han ser frem til å få «Hands-Up» på senteret.

– Butikkmiksen blir styrket, og det er veldig kjekke folk som skal drive butikken.