– De kopierer vår suksess – Hnytt

Siste:

YESMAN FLYTTER OKTOBERFESTEN TIL BYSCENEN: Sverre Vågen i YesMan i tyrolerdrakt fra en tidligere oktoberfest i Maritim Hall. Nå flytter han arrangementet sitt til Byscenen.

– De kopierer vår suksess

Full uenighet om oktoberfest i Haugesund. Sverre Vågen: – Vi flytter oktoberfesten til Byscenen. Reidar Westre: – Oktoberfesten er ikke flyttet.

HAUGESUND:  YesMan sa opp sin generelle samarbeidsavtale med Scandic 1. januar. Sverre Vågen i YesMan vil nå derfor flytte den tradisjonsrike oktoberfesten fra Maritim Hall til Byscenen.

– Det er forskjellige årsaker til at vi velger å gjøre det. Vi fant ut at vi kunne spare en del kostnader og samtidig tilby samme kvalitet dersom vi flyttet, forteller Sverre Vågen.

Usikker på om det er rom for to oktoberfester

YesMan sitt arrangement går av stabelen på Byscenen lørdag 6. oktober, mens Scandic kjører på med sin oktoberfest lørdag 20. oktober i Maritim Hall.

– Jeg synes det er veldig rart at de kopierer og viderefører vår suksess. Det er vi som har betalt alle regningene og stått for risikoene i fem-seks år. Jeg synes det er snodig, sier Sverre Vågen.

– Er det rom for to oktoberfestivaler i Haugesund? 

– Det vet jeg ikke, men det vil vise seg. Vi fortsetter med vårt konsept, og kjører på med samme band, kostyme-butikk og konkurranser som vi har gjort tidligere.

Westre avviser kritikken: – Oktoberfest startet i Tyskland

Adm. direktør Reidar Westre i Scandic Maritim har en annen framstilling av saken, men avviser at det ligger noe konflikt bak situasjonen.

– Vi har hatt YesMan som har produsert arrangementer for oss på lik linje med alle andre aktører på Haugalandet. Dessuten blir ikke oktoberfesten flyttet, sier Westre.

Hotelldirektøren ser ikke problemet i at Scandic fortsetter med oktoberfest i Maritim Hall, og er ikke enig i at de viderefører YesMan sitt konsept.

– Oktoberfest startet i Tyskland for noen hundre år siden. Vi har hatt oktoberfester på dette hotellet før, og ser ikke problemet at noen har lyst til å stelle i stand dette. Det er oktoberfest alle steder. Vi mener selv at vi har den største og kjekkeste oktoberfesten, sier Reidar Westre.

SER IKKE PROBLEMET: – Vi har hatt oktoberfester på dette hotellet før, sier Reidar Westre.