Satser på Lillelørdag i Kopervik – Hnytt

Siste:

RETRO KONSEPT: Kulturhusleder May-Brit L. Vaksdal og miljøarbeider Bjørn Erik Nordås håper Lillelørdag kan trekke folk til kulturhuset.
RETRO KONSEPT: Kulturhusleder May-Brit L. Vaksdal og miljøarbeider Bjørn Erik Nordås håper Lillelørdag kan trekke folk til kulturhuset.

Satser på Lillelørdag i Kopervik

Kopervik kulturhus gjenoppliver konseptet lillelørdag, og skal ha flere arrangementer hver onsdag med blant annet live-musikk, foredrag og lyttesessions.

KULTUR: Med et sterkt ønske om å skape aktivitet blant både unge og voksne har Kopervik kulturhus kommet opp med konseptet Lillelørdag, og med Haugaland Prog & Rock Festival på laget, satser de nå på prosjektet i hvert fall tre måneder frem i tid.

– Jeg har god tro på dette prosjektet. Vi er optimistiske, og vi har fått med oss Haugaland Prog & Rock Festival som vil være med de tre første månedene for å se hvordan folk reagerer og hvor stor respons det er, forteller kulturhusleder i Kopervik, May-Brit L. Vaksdal.

Konseptet kom sammen etter diskusjoner mellom Vaksdal og miljøarbeider Bjørn Erik Nordås, og det var ikke tilfeldig at progressiv rock ble et tema.

– Jeg har jo en liten kjærlighet for progressiv rock. Vi fant ut at hvis vi skal satse på noe så kan det være lurt å satse på noe som vi brenner for, sier Nordås.

Unike kulturhus

Det å ha ulike konsepter på kulturhusene i kommunen er viktig, mener Vaksdal.

– Vi må ikke gå hverandre i næringene, sier hun, før Nordås legger til:

– Torvastad har for eksempel Torvastad Sessions, som kanskje er litt mer mainstream, mens vårt konsept er mye mer snevert. Det er kanskje for de litt spesielt interesserte, så vi håper det kommer folk.

Vaksdal forteller at de har heller ikke satt aldersgrense.

– Det er også for ungdommer. Vi kaller det for familievennlig, så de som er interesserte i å høre om blant annet kunst eller musikk eller lyttekveld er velkomne, forteller Vaksdal.

– Det er litt retro

Under lyttekveldene blir det blant annet spilt LP-plater og kanskje bånd, og siste onsdag i måneden skal det komme DJs for å spille musikk og fortelle om musikken de spiller.

– Det er jo litt retro. I musikkproduksjon før så hadde de ikke digitale hjelpemidler, så det synes jeg er en fin kontrast til hverdagen i dag som er veldig digital.

Retro er også konseptet bak Lillelørdag.

– I gamle dager måtte noen jobbe i helgene, så som kompensasjon fikk de fri en dag midt i uka som var onsdag. Da kledde folk seg fint og gikk ut på dans eller selskap eller pub, forteller Vaksdal.

Håper å inspirere

Med arrangementene håper Vaksdal og Nordås at de kan inspirere ungdom til å begynne med mer kreative fag.

Per dags dato er det nemlig ingen som leier øvingsrommene i Kopervik, og de opplever også nedgang blant ungdom.

– Vi håper jo å inspirere med dette, og å få markedsført øvingsrommene litt mer. En periode så var det stappfullt, så gikk det litt ned, og nå er det ingen, sier Vaksdal, men legger til at det går i bølger.

Lillelørdag starter allerede onsdag 7. februar med foredrag av Harald M. Anthonsen på Anna Eegs treffsted.