Vil ha statlig finansiering av eldreomsorgen i Karmøy – Hnytt

Siste:

Arkivfoto
Arkivfoto
Arkivfoto

Vil ha statlig finansiering av eldreomsorgen i Karmøy

– Det som ble kalt et «politisk mageplask» viser seg å gi gode resultater, sier Nina Ve Sæbø.

Statlig finansiert eldreomsorg

  • Modell A: Tjenestene skal utføres etter statlige tildelingskriterier, statlig finansiering og prismodell.
  • Modell B: Kommunen får et statlig øremerket tilskudd og bestemmer selv hvordan de vil drifte eldreomsorgen. Eventuelle overskridelser utover tilskuddet betales av kommunen selv.

KARMØY: Nina Ve Sæbø foreslo å søke om statlig finansiering av eldreomsorgen i Karmøy under kommunestyret mandag kveld. Den tidligere Frp-politikeren mener det er på høy tid at Karmøy kommune går for denne ordningen.

– Mange har kalt det en flopp, et politisk mageplask og det som verre er. Nå viser tilbakemeldingene fra forsøkskommunene at statlig eldreomsorg har gitt gode resultater og at at mange er strålende fornøyde. Da bør også Karmøy få være en del av slikt opplegg, sier Nina Ve Sæbø.

Fikk gode tilbakemeldinger fra Høyre

Seks kommuner har siden 1. mai 2016 deltatt i et prosjekt der staten har overtatt finansieringen av eldreomsorgen. I fire av disse kommunene har staten også stilt krav til hvordan kommunene skal drifte eldreomsorgen.

– Det er store forskjeller på kvaliteten i eldreomsorgen i de ulike kommunene i landet. Om noen få år vil ikke Karmøy være en bærekraftig kommune dersom det ikke blir gjort grep, sier Ve Sæbø.

I den nye Jeløya-plattformen går regjeringen inn for å utvide prøveordningen, både i antall kommuner og i tid. Den uavhengige representanten ønsker derfor at Karmøy kommune også skal bli en del av prosjektet.

– Nå håper jeg at alle i kommunestyret ser at tiden er kommet for at vi gjennomfører denne prosessen. Jeg fikk gode tilbakemeldinger fra de i Høyre om at jeg tok dette opp, og jeg satser på at dette blir en sak vi kommer til å stemme over, sier hun.