Skåredalen skole: Mobilfri siden september – Hnytt

Siste:

Kristian Risanger

Skåredalen skole: Mobilfri siden september

Det var ikke populært blant elevene da Skåredalen skole innførte mobilforbud i høst. Nå kan rektor fortelle om svært positive erfaringer.

Skolen innførte mobilforbud i september og rektor ved skolen sier at han har merket det på elevene i for eksempel friminuttene.

– Vi merker forskjell, vi ser jo at de retter seg litt i nakken og er mer aktive sammen, forteller rektor ved Skåredalen skole Øyvind Elieraas.

Skjønner frustrasjonen

Dette var først ment som et prøveordning fra slutten av September til starten av Desember, men etter en vurdering fant de ut at de ville fortsette med denne ordningen.

– Vi hadde en evaluering i desember og da var ingenting bestemt om vi skulle fortsette med denne ordningen eller ei, sier rektoren før han forteller videre:

– Vi snakket med FAU som var veldig tydelige på at vi skulle fortsette dette. Etter det snakket vi internt og der var vi også tydelige på å ville fortsette med denne ordningen.

Øyvind forteller også at de snakket med elevene, men at de dessverre ikke ble hørt denne gangen og skjønner at det kan være frustrerende.

Mindre frihet

Elevene ved skolen var ikke særlig fornøyde da de fikk beskjed om at de nå måtte enten la mobilen ligge hjemme eller å ligge den i et «mobilhotel».

– Vi trodde vi skulle få litt mer frihet nå som vi begynte på ungdomsskolen, så det var litt kjipt, sier elev ved Skåredalen skole, Ulf Sandal.