Inviterte alle pårørende i 2017 til minnekonsert – Hnytt

Siste:

Jan Magne Moi og Sigurd Johan Mevik, to av arrangørene.
Jan Magne Moi og Sigurd Johan Mevik, to av arrangørene.
Ida Waage Hansen

Inviterte alle pårørende i 2017 til minnekonsert

Dette er en tradisjon Imi Haugesund og Karmøy begravelsesbyrå har hatt i 15 år - men for første gang ble konserten holdt i Kopervik Kirke.

KARMØY: Søndag kveld var det konsert i Kopervik Kirke, hvor alle pårørende etter personer som er gått bort i 2017 fikk invitasjon.

– Det er første gang vi har en slik konsert i Kopervik kirke. Det er veldig kjekt at vi kan ha det her i den nye kirken, etter mange år i Norheim Kirke. Det er mange påmeldte, så det blir en fullsatt kirke og en flott konsert, sier Jan Magne Moi, daglig leder i Karmøy begravelsesbyrå.

Rundt 450 pårørende møtte opp til konserten i kveld.

Et behov

Det var Sigurd Johan Mevik, daglig leder for Imi Haugesund, som dro dette i gang for cirka 15 år siden. Tanken bak var enkelt og greit å gi de pårørende en positiv opplevelse.

– Vi ønsket å møte folk igjen som vi har hatt tett kontakt med. Det blir sånn at vi følger de pårørende i en uke eller to, også sier vi takk for nå ute ved graven og går hver til oss. Sånn tenker jeg også at det må være, men vi så behovet for å gi de alle en positiv opplevelse oppi det hele. Vi tenkte lenge på hvordan, og kom frem til at musikk er noe som når alle, uavhengig av alder, religion eller livssituasjon. Vi kan alltids snakke oss gule og blå, men du vil aldri treffe mer enn maksimum halvparten med det. Derfor brukte vi heller et universalt språk som er musikk, og det har gått veldig bra, forteller Mevik.

Gode tilbakemeldinger

De har fått mange gode tilbakemeldinger fra de pårørende etter hver konsert.

–  Det er vi veldig glad for. De forteller oss at de har hatt en god opplevelse, sier Moi.

Sveinung Hølmebakk

Det var tenoren Sveinung Hølmebakk som i kveld opptrådte for de pårørende. Hølmebakk synger til vanlig i Nordic Tenors sammen med Roald Haarr og Jan-Tore Saltnes. Han har selv gitt ut tre soloalbum.

– Sveinung var også med oss for to år siden, og det var veldig vellykket. Det han fremviste var forskjellige salmer man alle kjenner igjen, men også noe han har diktet selv. Han fletter dette sammen på en ganske fin måte mellom sangene. Vi skulle gjerne hatt han med hvert år, sier Moi med et smil.