Nå starter han Haugesund Ølutsalg – Hnytt

Siste:

Nå starter han Haugesund Ølutsalg

Jo Broch satser for seg selv etter å ha skilt lag med Gulating.

HAUGESUND: Etter å ha vært gjennom flere uenigheter ble det i forrige uke bestemt at Jo Broch og Gulating skiller lag. Det betyr ikke at ølutsalget i Karmsundgata forsvinner. Jo Broch skal drive butikken videre under navnet Haugesund Ølutsalg.

– Jeg skal fortsette den lokale profilen som jeg har hatt hele tiden. Mellom 30 og 40 prosent av alt salget jeg har er jo lokale varer, da snakker vi fra Stavanger til Fitjar, forteller han.

– Vi var uenige i ganske mye

Broch ønsker ikke å gå i detaljer på hva konflikten dreide seg om mellom han og Gulating. Partene har inngått en avtale om å ikke si noe mer utover at de var uenige i veien videre.

– Jeg kan si såpass at vi var enige om å være uenige om ganske mye, sier Jo Broch.

Driftssjef for Gulating, Tom Anders Solberg, bekrefter ovenfor Hnytt at partene var uenige om fremtiden.

– Vi er knallharde på våre verdier, og konseptet vårt er ufravikelig. Da er det bedre å skilles som venner.

Driftssjefen utelukker ikke en nyåpning av Gulating i Haugesund i nær framtid.

– Ja, det kan godt være. Haugesund er en attraktiv by for oss, sier Solberg.

– Ikke rom for to ølutsalg

Jo Broch mener det ikke er rom for to ølutsalg i Haugesund, men er likevel ikke veldig bekymret for konkurransen. Haugesund Ølutsalg selger rundt 600 ølsorter, og har et av Norges største utvalg.

– Nå har jeg snudd meg om og fjernet mye kostnader fra denne butikken her. Jeg kan leve med en ganske markant nedgang i omsetningen og likevel ha det greit. Jeg har tro på at dette skal gå bra, forteller Broch.