– Mannen har ikke noe han skulle ha sagt – Hnytt

Siste:

– Mannen har ikke noe han skulle ha sagt

Frp-politiker Mathias Rovik Vikse synes forslaget om «juridisk abort» er spennende.

HAUGESUND: Fremskrittspartiet i Stavanger vil ble landsmøtet utrede «juridisk abort» der hensikten er å oppnå reell likestilling. Det betyr at mannen skal ha mulighet til å fraskrive seg alle rettigheter og plikter før barnet blir født.

– Jeg ser både fordeler og ulemper med saken. Jeg har ikke bestemt meg helt hvor jeg skal stå, men jeg ser frem til en heftig debatt rundt dette til helgens årsmøte i Rogaland Frp, sier Mathias Vikse Rovik fra Haugesund Frp.

18-åringen mener likevel forslaget er et steg i riktig retning mot likestilling der også menn skal få muligheten til å enten si ja eller nei til juridisk ansvar for barn.

– Slik det fungerer i dag er det opp til kvinnen å velge om hun skal ta abort, og det må en ta som en selvfølge. Det er kvinnens kropp og hun som skal bære fram barnet. Men folk havner gjerne i uheldige situasjoner der for eksempel gummien sprekker. Dersom kvinnen er overbevist om å beholde barnet i slike situasjoner, har ikke mannen noe han skulle sagt. Derfor kan «juridisk abort» være en mulig løsning på problemet, sier Frp-politikeren.

Tom Landås (Krf): – Umenneskelig

Forslaget har blitt møtt med kraftig kritikk både fra Arbeiderpartiet og Kristelig Folkeparti. Gruppeleder for Haugesund Krf Tom Landås, synes hele debatten er utrolig trist.

– At en mann skal si fra seg rettigheten til et barn han har skapt, er umenneskelig. Barnets beste må komme først, sier han.

Se mer i videoreportasjen over